Petercam kroont zich tot beste fondsbeheerder

(tijd) - De Tijd reikt voor het tiende jaar de TIJD Awards uit. Petercam Asset Management onderscheidt zich als fondsbeheerder zowel voor aandelen die hun investeringen internationaal spreiden, internationaal gediversifieerde obligaties, monetaire fondsen in dollar als voor pensioensparen. Petercam wint daarnaast ook twee Super TIJD Awards, als beste beheerder voor vastrentende effecten en als beste beheerder over alle investeringscategorieën heen.

De TIJD Awards bekronen de beheerders die de afgelopen vijf jaar consistent beter presteerden dan hun sectorgenoten en een relatief laag risico namen. De awards zijn gebaseerd op een eigen, sterk onderbouwde methodologie en worden toegekend voor veertien investeringscategorieën. In de tiende editie van de TIJD Awards gaat Petercam met de meeste prijzen lopen.

'We besteden heel veel tijd aan het begrijpen van de markt. De bewegingen op de markt zijn vaak een goede vooruitlopende indicator', zeggen Johnny Debuysscher en Guy Lerminiaux van Petercam.

Dat men geen mastodont moet zijn om goede beheersprestaties neer te zetten, illustreren ook de onafhankelijke spelers Bank Degroof en Carmignac Gestion. Bank Degroof gaat lopen met de trofee voor beste beheerder in Belgische aandelen. De Franse beheerder Carmignac is primus voor aandelenbeleggingen in groeimarkten.

Toch laten de grote spelers niet betijen. Fortis Investment Management wint de Jubileum Award omdat het de afgelopen tien jaar de meeste awards won, en de prijs als beste beheerder van obligaties in euro. KBC Asset Management ziet zijn specialisatie in het segment van de fondsen met kapitaalbescherming bekroond met een award voor deze bij beleggers zeer populaire fondsen.

Bij de buitenlandse beheerders springt Fidelity Investments eruit met twee individuele awards en een Super TIJD Award als beste aandelenbeheerder.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud