Telenet naar beurs aan 21 tot 25,5 euro per aandeel

(tijd) - Het televisie- en telecombedrijf Telenet brengt ruim de helft van zijn kapitaal naar de beurs tegen 21 tot 25,50 euro per aandeel. De beursgang, een van de grootste Belgische beursoperaties van de jongste jaren, waardeert het bedrijf op 2,1 tot 2,5 miljard euro. De Vlaamse gemeenten, Electrabel en de durfkapitalisten GIMV, KBC, AvH en Cobepa strijken een forse meerwaarde op door een gedeeltelijke verkoop.

Vanaf vandaag kunnen beleggers intekenen op aandelen Telenet. Het aanbod bestaat hoofdzakelijk uit aandelen die de huidige aandeelhouders verkopen. Daarnaast worden voor 298 miljoen euro nieuwe aandelen uitgegeven. Telenet, dat televisie, breedbandinternet en vaste telefonie aanbiedt, gebruikt de opbrengst daarvan voor de afbouw van zijn schulden.

Er worden ruim 49,5 miljoen aandelen onder het publiek verspreid, goed voor maximaal 1,26 miljard euro. 15 procent daarvan wordt voorgehouden aan Belgische particuliere beleggers. Bij een sterke vraag kan dat verhogen tot 20 procent. Het bod loopt tot 7 oktober, maar kan een week vroeger afgesloten worden. De handel in het aandeel gaat op 11 oktober van start. De free float, de aandelen die vrij verhandelbaar zijn, bedraagt 49,6 procent. 'Dat garandeert een goede liquiditeit van het aandeel', zei gedelegeerd bestuurder Duco Sickinghe van Telenet tijdens een telefonische persconferentie.

De prijsvork van 21 tot 25,50 euro per aandeel werd vastgelegd op basis van reacties van Belgische en internationale institutionele beleggers, verklaarde Sickinghe. De indicatieve prijs ligt iets boven de eerder voorziene vork van 20 tot 25 euro. De eerste signalen van institutionele investeerders zijn 'zeer optimistisch', verklaarde financieel directeur Leo Steenbergen.

Het management van Telenet houdt vandaag roadshows voor beleggers in Brussel. De rest van de week promoot het communicatiebedrijf zijn aandelen in verschillende Europese hoofdsteden, en nadien ook in de Verenigde Staten.

Electrabel verkoopt zijn rechtstreekse participatie in Telenet, maar blijft nog aanwezig via de gemengde intercommunales. Het belang van de Vlaamse aandeelhouders, de gemeenten, de GIMV en een financieel consortium daalt tot 27,62 procent. Het consortium rond de Amerikaanse telecomgroep Liberty Global koopt aandelen om zijn belang te handhaven op 21,28 procent. DA

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud