EuropeanInvestor.com niet meer op het net

De Belgische financiële website European Investor biedt vanaf 1 januari geen informatie meer aan particulieren. Op zijn homepagina maakt European Investor bekend voortaan enkel nog financiële informatie te zullen leveren aan andere bedrijven. Met deze ' business to business '- strategie (B2B) wil de site zich vooral richten tot banken en beurshuizen.

De Belgische groep zal zich vanaf nu enkel nog toeleggen op zijn "business to business"-activiteiten. European Investor zal onder meer financieel nieuws en koersinformatie leveren aan andere bedrijven, voornamelijk banken en beurshuizen. Die zullen deze informatie dan aan hun klanten kunnen bieden op hun eigen websites. Door zich enkel nog op dienstverlening voor bedrijven toe te spitsen hoopt European Investor naar eigen zeggen een van de belangrijkste leveranciers van financiële informatie op de internetmarkt te worden.

Surfers konden sinds 1997 terecht op de site van European Investor voor financieel nieuws en koersinformatie. De stek telde ongeveer 60.000 geregistreerde gebruikers.

European Investor was ook de belangrijkste partner van Beurs24, de beleggerswebsite van de krant De Standaard. Nu European Investor zich vanaf 2002 enkel zal toeleggen op dienstverlening voor bedrijven, ziet ook Beurs24 zich genoodzaakt haar nieuwsaanbod aan te passen. De site zal vanaf nu enkel informatie geven over de waarden die op Euronext, de New York Stock Exchange en de Nasdaq noteren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud