Euronext Amsterdam verlaagt transactiekosten voor opties en futures

Euronext Amsterdam verlaagt vanaf 19 augustus de transactiekosten voor opties en futures. Ook de tarievenstructuur wordt transparanter gemaakt.

'De stijging van de omzetten in optiecontracten en het feit dat in de maand augustus het merendeel van de optieklassen succesvol is gemigreerd van de vloer naar het elektronisch handelssegment maken de verlaging mogelijk', meldt Euronext.

Euronext Amsterdam belooft de tarievenstructuur ook transparanter te maken. 'We kregen vaak te horen dat onze tarieven te hoog lagen. Daarnaast hebben we de structuur minder complex gemaakt', stelt Fraser Cowie, directeur marketing voor Euronext.liffe in Londen.

Volgens Cowie worden de transactiekosten voor niet-leden tot 200 euro en voor leden tot 100 euro beperkt. Euronext Amsterdam maakt zich sterk dat voor niet-beursleden de kostprijs voor de handel in AEX-futures zal halveren.

De verlaging betekent niet dat de eindgebruiker, de particuliere optiebelegger, meteen ook lagere transactiekosten mag verwachten. 'We moeten eerst de mededeling goed bekijken en zien of er geen addertjes in het gras zitten', klinkt het bij het beurshuis KBC Securities.

Het volledige artikel verscheen in De Financieel-Economische Tijd van 3 augustus

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud