Spector haalt Photo Hall van de beurs

(tijd) - De fotowinkelketen Photo Hall verdwijnt van Euronext Brussel. Photo Hall wordt overgenomen door Spector. Er komt een ruil van een aandeel Photo Hall voor een aandeel Spector. De fusie is het logische gevolg van de nieuwe strategische koers van Spector.

Vier jaar geleden werd dochterbedrijf Photo Hall door de fotoafwerker en kleinhandelsgroep Spector afgezonderd en apart naar de beurs gebracht. Dat paste toen in het idee dat de winkelketen Photo Hall als apart genoteerd bedrijf meer kansen maakte om internationaal door te groeien. De belangrijkste reden was evenwel dat Spector, zelf ook genoteerd op Euronext Brussel, het geld van de beursgang dringend nodig had om de putten te vullen die de Duitse dochterketen Porst gemaakt had.

Porst is inmiddels afgestoten. De bijzonder slechte gang van zaken op de beurs maakt dat Photo Hall geen enkele meerwaarde heeft aan zijn notering. De notering kost alleen maar geld en energie. Het stond dus in de sterren geschreven dat Photo Hall geen lang leven meer was beschoren op Euronext. Spector en Photo Hall stellen aan hun respectieve aandeelhouders een omruiloperatie voor waarbij de Photo Hall via een fusie opgaat in Spector. De formele beslissing moet vallen tijdens twee buitengewone algemene vergaderingen op 19 juli.

Volgens de plannen van de raden van bestuur van de groepen, worden de 1,18 miljoen aandelen van Photo Hall geruild voor evenveel nieuwe aandelen van Spector.

Photo Hall realiseerde vorig jaar een nettowinst van 2,7 miljoen euro. Spector consolideerde slechts 54 procent van die winst. Na de fusie maakt de winst van Photo Hall integraal deel uit van de groepswinst van Spector. Spector hoopt dit jaar af te sluiten met zowat 9 miljoen euro winst en denkt, na twee jaar onderbreking, opnieuw een dividend te kunnen uitkeren.

Het volledige artikel verscheen in De Financieel-Economische Tijd van 7 juni

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud