KBC Securities: bear market rally is bijna ten einde

(tijd-nieuwslijn) - Ondanks het positieve macro-economische nieuws dat de markten de voorbije dagen te horen kreeg, blijft het plaatje er technisch slecht uitzien. De stijgingen die we meemaken zijn dan ook niet meer dan een 'bear markets rally'. Technisch analist Francis Smolders van KBC Securities blijft pessimistisch en verwacht dat de indices in het eerste kwartaal van 2003 'hard zullen vallen'.

De Bel20 steeg sinds begin 9 oktober tot 21 november een kleine 20%. Deze rally loopt volgens Smolders op zijn laatste benen. In het eerste kwartaal van 2003 kunnen de indices 'hard vallen tot onder het niveau van begin oktober'. Op 9 oktober noteerde de Bel20 op 1773,67, het laagste peil dit jaar.

Nochtans was het macro-economische nieuws van de voorbije dagen positief. 'Op korte termijn is dit nieuws misschien positief, maar als je naar de langetermijntrend van de macro-economische indicatoren kijkt, ziet het er veel slechter uit', reageert de technisch analist.

Smolders blijft erbij dat de negatieve trend nog een tijd zal aanhouden, ook al zitten we reeds 3 jaar in een berenmarkt. Zolang de Bel20 niet boven 2.700 punten uitstijgt, blijft de trend negatief en maken koerstijgingen deel uit van een 'bear market rally'.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud