Advertentie
Advertentie

Luc Van Hecke (KBCS): 'Bodem is in zicht'

(tijd-nieuwslijn) - "Houdt u klaar, want op deze volatiele markten zijn er zaken te doen. De bodem is in zicht", zegt Luc Van Hecke, aandelenstrategist bij KBC Securities.

Bij de bekendmaking van de tegenvallende Michigan-vertrouwensindex ging Wall Street lager en smolt de winst van de Europese markten als sneeuw voor de zon. 'Dat is typisch voor dit soort zenuwachtige markten,' zegt Van Hecke. Hij hecht niet zoveel waarde aan de Michigan-index. "Die index is volatiel en onbetrouwbaar en geeft alleen de stemming van 500 Amerikaanse gezinnen op een bepaald moment".

Voor Van Hecke bereikt de markt een bodem. 'Typisch voor een bodem is het algemene pessimisme, beleggers die de armen laten zakken. Daarnaast staat er veel geld geparkeerd op geldfondsen, en dat geld zal daar niet blijven staan. Volgende week staan er veel kwartaalresultaten op het programma. Ik geloof dat we betere marges en hogere winsten zullen zien. Een markt kan ook niet blijven zakken', zegt Van Hecke. 'Het probleem blijft wel de vertrouwensbreuk rond de boekhoudschandalen. Die schandalen raken het hart van het systeem.'

Hij denkt niet dat de beurzen voor een lange tijd zullen aanmodderen. 'Ik zou dat geloven als de werkloosheid hoog blijft, de inflatie hoog staat en er zware tekorten op de begroting zijn. Die problemen zijn er niet, behalve het overschatte probleem van het tekort op de betalingsbalans', aldus de strateeg.

Van Hecke gelooft niet dat de Europese beurzen zwaar geplaagd worden door patriottistische verkopers in de VS: 'Het gaat om teveel geld voor die fondsbeheerders. Europa reageerde telkenmale op een daling van Wall Street', zegt hij.

03/2860394

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud