Merrill Lynch adviseert belegging in aandelen oude economie

(tijd-nieuwslijn) - "De economie stevent af op een V-vormig herstel terwijl de aandelenmarkt een W-vormig herstel zal kennen". Dat schrijven de economisten van Merril Lynch. Ze raden vooral aan om aandelen in de oude economie te kopen.

Volgens Merrill Lynch is de vrees ongegrond dat de reële economie niet zal herstellen. Indicatoren zoals de Duitse industriele orders en de Britse huizenprijzen evolueren in de goede richting. Voor de aandelenmarkt zijn ze minder positief. Ze vinden vooral de Europese TMT-aandelen overgewaardeerd met een waardering van 93,3 maal de winst, terwijl niet-TMT aandelen aan 15,6 keer de winst noteren.

Voor de nabije toekomst wordt vooral gerekend op een herstel van de Britse industrie en de Europese arbeidsmarkt. Dat moet een W-vormig herstel - waarbij de economische groei na een lichte heropleving opnieuw in het rood duikt- verhinderen. De centrale banken zullen de rente ook laag houden. Hoewel april van dit jaar veel overeenstemming kende met het slechte derde kwartaal van 2001 is er toch een fundamenteel verschil. De kredietspreiding van de TMT-aandelen is veel beter. Het grootste probleem voor de Europese aandelen is de olieprijs. In de laatste 15 jaar daalde de aandelenmarkt met 60% wanneer de olieprijs over de USD 15 ging.

Merrill Lynch raadt vooral aandelen aan uit de traditionele sector zoals vastgoed, energie en ruwe materialen. Ook de kleine aandelen zijn in trek in tijden waar de inflatie weer toeneemt. Merrill Lynch heeft vijf strong buy adviezen, met name voor PB, TotalFinaElf, BHP Billiton, Pechiney, UPM Kymmene.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud