<B>ING</B> (uit: De Belegger)

De nettowinst van ING steeg over het derde kwartaal met 21% tot 0,86 euro p.a., tegenover maar 0,62 euro verwacht. Vooral de bankdivisie overtrof de verwachtingen.

ING ziet nog geen verslechtering van het kredietverleningsklimaat en blijft positief voor de rest van het jaar. De goede cijfers werden wel ondersteund door gunstige marktomstandigheden en historisch lage debiteurverliezen. Minder slechte betalers, met andere woorden. Het bedrijf verwacht wel dat de risicokosten langzaam zullen terugkeren naar een normaal niveau. Bij de verzekeringsdivisie was er een sterke groei in levensverzekeringen in Centraal-Europa en Aziƫ. In de VS presteerden zowel de pensioenactiviteiten als de levensverzekeringen goed. De komende jaren zullen de dit jaar aangekondigde besparingsmaatregelen hun vruchten afwerpen. Vanaf 2008 verwacht ING jaarlijks minimaal 460 mln. euro te besparen. Dit zal de winst verder ondersteunen.

Advies: We verhogen onze winstverwachting voor dit jaar van 2,45 tot 3,1 euro p.a. Over de eerste 9 maanden werd immers al 2,47 euro verdiend. Daarmee noteert ING tegen amper 8,7 keer de verwachte winst voor dit jaar. ING is koopwaardig.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud