<B>Innogenetics</B> (uit: De Belegger)

De derdekwartaalresultaten die Innogenetics onlangs publiceerde, waren verdeeld. De omzet kwam onder de verwachtingen uit. De omzet van producten uit de diagnostica-afdeling steeg op jaarbasis slechts met 2,6%. Heel wat minder dan de doelstelling van Innogenetics om de omzet jaarlijks met 10% te verhogen. Hierdoor daalde de groepsomzet met 5,2%.

Een logisch besluit is dat de doelstelling van een 10 à 15% hogere omzet voor dit jaar niet zal worden gehaald. Over de eerste negen maanden steeg de omzet slechts met 4,2% tot 46,3 mln. euro. De groep wijt de zwakke omzetgroei aan de minder dan verwachte afname door farmaciepartner Abott en de verkoop van een Nederlandse dochter. Maar Innogenetics had blijkbaar een sterk orderboek bij de start van het vierde kwartaal, waardoor de groep toch bij haar doelstellingen blijft.

Ondanks de tegenvallende omzetcijfers bleven de operationele kosten goed onder controle. De groep gaat er nog steeds van uit dat het bedrijfsverlies zal afnemen. Mede dankzij een sterk vierde kwartaal moet dit haalbaar zijn.

De kaspositie van Innogenetics steeg lichtjes van 24 tot 24,8 mln. euro op jaarbasis. Dit beeld is echter een erg vertekend beeld want door de kapitaalverhoging bedroeg de kaspositie eind vorig jaar nog 43,5 mln. euro. Er wordt dus nog steeds heel wat cash verbruikt. Door de stijging van de omzet en de royalty's zou de cashdrain wel gevoelig moeten dalen. Naarmate 2007 nadert zonder belangrijke akkoorden voor de therapeutische afdeling, zal de kaspositie steeds krapper worden. Daarom zal de groep op korte termijn nog enkele niet-strategische therapeutische producten verkopen aan partners. Nieuwe testresultaten rond het hepatitis B-vaccin mogen in mei/juni volgend jaar verwacht worden. Voor het hepatitis C-vaccin mogen eind volgend jaar nieuwe testresultaten verwacht worden.

Advies: De therapeutische afdeling heeft misschien wel potentieel, maar het lijkt erop dat Innogenetics opnieuw kasproblemen zal krijgen. We behouden niettemin ons advies op 'speculatief kopen'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud