<B>Kinepolis</B> (uit: De Belegger)

De bedrijfscashflow van de bioscoopgroep Kinepolis daalde over het eerste halfjaar met 21,5% tot 18,1 mln. euro. De consensusverwachting ging echter nog uit van een grotere daling.

De belangrijkste reden voor de lagere cashflow is de daling van het aantal bezoekers met 11,8%. Het filmaanbod liet het immers afweten. Minder bezoekers betekent automatisch minder cashflow en winst voor de bioscoopgroep. De nettowinst daalde met 76% tot 0,2 euro per aandeel. Kinepolis is trouwens meer dan vroeger afhankelijk van het filmaanbod. Een aantal jaar geleden deerde het zwakke filmaanbod de bioscoopgroep minder. Door de opening van grote complexen zat het bezoekersaantal sowieso in de lift. Dit jaar staat enkel de opening van het middelgrote complex in het Franse Nancy op het programma. Dat complex opent deze week zijn deuren. De strategie van de grote megacomplexen wordt trouwens verlaten. Kinepolis ontwikkelde een nieuwe concept voor bioscopen met 8 à 10 zalen in het midden van de stad. Volgend jaar mogen we dergelijke complexen ook verwachten in Brugge en Oostende. Deze complexen vergen veel minder investeringen zodat Kinepolis de schulden kan afbouwen. Over het eerste halfjaar daalden deze schulden al met 15% maar de schuldgraad blijft met 155% hoog. Met de huidige cashflow kan Kinepolis op iets meer dan 4 jaar de schulden volledig aflossen.

Voor het tweede halfjaar rekent de bioscoopgroep op een herstel. Hierdoor zou de daling van het bezoekersaantal over heel het jaar beperkt blijven tot 4,1%. De nettowinst zou minimaal 1,15 euro p.a. moeten bedragen. Wij gaan uit van een winst van 1,40 euro per aandeel.

Advies: Op basis van de winst is Kinepolis eerder duur gewaardeerd tegen een koers-winstverhouding van iets meer dan 20. De koers-cashflowverhouding van 5,7 is daarentegen al een stuk redelijker. Kinepolis is dan ook te behouden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud