<B>Texas Instruments</B> (uit: Wall Street Invest)

Texas Instruments verraste positief in het derde kwartaal. Door de sterke vraag naar chips voor gsm's en televisies steeg de winst met 26% tot 563 mln.$ of 0,32 $ p.a. Analisten rekenden gemiddeld op een cijfer van 0,27 $ p.a.

Zelfs de meest positieve verwachting van het management, namelijk 0,29 $ p.a., werd ruimschoots overtroffen. Voor het tweede opeenvolgende kwartaal zorgden de draadloze en Digital Light Processing televisiechips voor een recordverkoop. De omzet steeg tegenover dezelfde periode van vorig jaar van 2,53 tot 3,25 mrd. $. Analisten gingen gemiddeld uit van een omzetcijfer van 3,17 mrd. $. Toch was niet alles even positief. Heel wat distributeurs kampen nog steeds met uitzonderlijk hoge voorraden van gestandaardiseerde analoge producten. Deze voorraden zullen eerst moeten worden afgebouwd. Daarom verlaagde Texas Instruments de omzetverwachtingen voor het lopende vierde kwartaal tot 2,96 à 3,2 mrd. $. De winst zou daarentegen uitkomen op 24 à 28 dollarcent per aandeel en dat is dan weer beter dan verwacht.

Deze cijfers tonen duidelijk aan dat de wereldwijde markt voor draadloze telefoons nog steeds in een uitstekende conditie verkeert. Positief hierbij is dat het klantenbestand van TI sterk gediversifieerd is, gaande van producenten van televisies, gsm's, muziekspelers tot digitale camera's. Naar de toekomst toe verwachten we dat de groep de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling onder controle zal houden, wat de winstgevendheid alleen maar ten goede zal komen. Voor het volledige boekjaar 2005 rekenen we op een winst van 1,3 $ per aandeel.

Advies: Texas Instruments blijft koopwaardig.

uit: Wall Street Invest van 21 oktober 2004.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud