Slangen eist schadevergoeding van Knack

Noël Slangen zegt extreem verontwaardigd te zijn over de lasterlijke aantijgingen van het weekblad Knack. De communicatie-adviseur van de premier eist 1 miljoen euro schadevergoeding van Roularta, de uitgever van Knack.

"Het is duidelijk dat hier een politiek spel gespeeld wordt door de nieuwe hoofdredacteur Rik Van Cauwelaert, in samenspel met enkele oppositiepartijen. Het genoemde artikel staat vol met onwaarheden, tot zelfs pure laster toe, die enkel tot doel heeft om Slangen en zijn ondernemingen schade toe te brengen", zegt het bureau Slangen & Partners.

Knack had geschreven dat Slangen zich had gemoeid met de toewijzing door de overheid van een adviesopdracht voor de oprichting van een dienst externe communicatie bij de openbare diensten. Noël Slangen is sinds 1999 communicatieadviseur van premier Guy Verhofstadt (VLD). "Toen Verhofstadt hem inhuurde (100.000 euro voor 60 dagen advies per jaar), werd er uitdrukkelijk gestipuleerd dat Slangen en zijn bedrijven niet mochten meedingen naar federale overheidsopdrachten", aldus nog het artikel.

Dinsdag ontkende kabinetschef Luc Coene dat Slangen ooit aan belangenvermenging deed. Coene eist een rechtzetting van Knack.

Zie ook: Knack beschuldigt Slangen van belangenvermenging .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud