Bush en Blair praten in april over kwestie-Irak

(belga) - De Amerikaanse president Bush en de Britse premier Blair voeren in april in Washington overleg over de zogeheten tweede fase van de strijd tegen internationaal terrorisme. Op tafel ligt dan vooral de kwestie-Irak, zo meldt de Britse zondagskrant The Observer.

Na de val van de Taliban in Afghanistan is vooral Washington nu gebrand op de val van het regime van Saddam Hussein. Irak vormt in de ogen van Bush samen met Iran en Noord-Korea "de as van het kwaad", landen die massavernietigingswapens maken en verspreiden.

De Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld zegt zondag in een vraaggesprek met The Sunday Telegraph dat alleen "een externe gebeurtenis" een machtswissel in Irak kan bewerkstelligen.

Volgens The Observer zal Londen binnenkort documenten vrijgeven waaruit zou blijken dat Irak werkt aan de ontwikkeling van "vuile" kernbommen, conventionele bommen waarmee nucleair materiaal verspreid kan worden. Een woordvoerder van Blair wilde het krantenbericht tegenover het Franse persbureau AFP bevestigen noch ontkennen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud