Washington Post: gevonden video bewijst schuld Osama bin Laden

Op de amateuropname die in een huis in Jalalabad in het oosten van Afghanistan werd ontdekt, is Bin Laden te zien die zegt dat de schade rond het World Trade Center in New York veel groter is dan verwacht. Bin Laden dankt God voor het feit dat het succes groter is dan verwacht en gebruikt zinsneden die bewijzen dat hij de plannen voor een aanslag kende.

"Het is overduidelijk dat Bin Laden niet alleen op voorhand op de hoogte was (van de aanslagen) maar de video is het bewijs dat hij verantwoordelijk is voor de planning", verklaarde een VS-functionaris die de opname heeft bekeken.

De Washington Post verduidelijkt dat de Amerikaanse verantwoordelijken overtuigd zijn van de echtheid van cassette. De krant vraagt zich nu af of de opname openbaar zal gemaakt worden en op welke manier.

De Amerikaanse regering wees haast onmiddellijk na de aanslagen van 11 september die aan 3.500 mensen het leven kostten, Bin laden en zijn Al-Qaida netwerk aan als verantwoordelijke. De VS zeiden informatie te hebben die de schuld van de Bin Laden bewezen, maar weigerden deze publiek te maken om haar bronnen niet in gevaar te brengen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud