Hoe veerkrachtig is
onze samenleving?

Het coronavirus heeft ons bijna een jaar stevig in zijn greep. AXA Belgium houdt sinds dit voorjaar de vinger aan de pols bij 1.000 Belgen. Hieronder vindt u 4 slideshows die u tonen hoe we met het virus omgaan: als werknemer, als mens, als consument en als ondernemer.

Zelf aan de slag met de data?
Je kan via het dashboard rechtsonder in de slideshows de respondenten groeperen volgens geslacht, leeftijd… en vergelijken met anderen.

WERK

Is dit het nieuwe normaal?

Het coronavirus heeft onze manier van werken grondig door elkaar geschud. Werkgevers werden gedwongen hun twijfels rond tele- en thuiswerk aan de kant te schuiven om te blijven produceren. Maar is telewerk de oplossing voor elke werknemer in elke sector? En wat als corona voorbij is?

PUBLIEKE RUIMTE

Hoe gaan we om
met het virus?

Winkelen, sporten, reizen. De voorbije maanden ziet ons sociaal leven er volledig anders uit. Mondmaskers overheersen in het straatbeeld en elkaar een hand geven lijkt een ritueel uit een ver verleden. Wat doet het virus mentaal met ons? Wat vinden we van de maatregelen om het te bestrijden? En houden we ons zelf wel aan die regels?

CONSUMEREN

Kopen we anders
door corona?

Snel naar de supermarkt, een weekend funshoppen of op zondag naar de bakker? Sinds corona beleven we winkelen heel anders dan voordien. Handelaars zetten in zeven haasten webshops op en klanten staan wel eens voor een gesloten deur. Hoe vaak winkelen we vandaag nog? Wat kost het ons? En hoe doen winkels het online?

ECONOMIE & ONDERNEMEN

Hoe groot is
de financiële schade?

We voelen het virus ook in onze portefeuille. De economie sputtert, ondernemers zien hun inkomsten dalen en werknemers verliezen hun job. Wanneer zal de economie hernemen? Hoe sterk is de vrees voor een ontslag of faillissement? En hoe ziet onze financiële situatie eruit?

Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. Om hun visie, ideeën en oplossingen te delen met de De Tijd-community. De betrokken partners zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud.