Logo
Deze content is een initiatief van Sabato Connect, buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Sabato.

Meegenieten in een gastvrij huis

Mas Les Comelles ligt in een schitterende omgeving met een prachtig uitzicht op La Vall d'en Bas, in het vulkanische natuurpark Garrotxa in Girona. De familie Casals Barris, eigenaar van de boerderij, verwelkomt de gasten en geeft hen het gevoel van thuiskomen. Hier geniet je van een onvergetelijke ervaring.

Een gerenoveerde Catalaanse boerderij uit de veertiende eeuw nodigt uit tot ontmoeten en genieten van het hier en nu. In het goede gezelschap van gastheer, createur en eigenaar Marc Casals en zijn familie.

Met zijn rijke achtergrond en zijn creatieve ideeën, al noemt hij zichzelf liever een zoeker naar mooie objecten, bepaalt Casals de unieke sfeer op deze gerenoveerde Mas Les Comelles. Hij leidde de transformatie van de boerderij. Hij herinterpreteerde de architectuur, de materialen en de authentieke voorwerpen tot een esthetisch en zintuiglijk concept, dat in dialoog staat tot de natuurlijke omgeving.

Marc kookt op het grote haardvuur. Naast hem staan de bank en tafel uit de bulthaup b Solitaire-collectie, gemaakt van massief eiken. De bank is bekleed met natuurlijke lederen kussens.

Details van het open haardvuur samen met de b Solitaire tafel en bank.

Zijn visie en zijn creatief werk, dat tegelijk vakmanschap, design en techniek verenigt, nodigen uit tot mindfulness. Het spirituele en de filosofie die aan de basis lagen van Mas Les Comelles leven nu verder in het culturele project ‘El Gorg’. Dat is een onconventioneel en humanistisch verbond waarin levenskunst, persoonlijke ontwikkeling, participatie en bewustwording centraal staan.

Een van de appartementen heeft een keuken uit het bulthaup b3-systeem. De oude houten boerentafel is harmonieus gecombineerd met de Thonet-stoel.

De transformatie

Het huis omvat nu negen appartementen, telkens met een keuken en een badkamer. De bulthaup interieurarchitecten assisteerden bij de grondige renovatie. Zij wist de bulthaup-meubels stijlvol en coherent te integreren in deze rustieke omgeving, conform het concept van Marc Casals’ levensproject. De keukens, meubels en accessoires van bulthaup gaan harmonieus en bijzonder praktisch in dialoog met de stenen en het hout die hier al zes eeuwen vertoeven.

De renovatie respecteerde het landbouwverleden van het gebouw. Een van de nostalgische werkplaatsen werd eenvoudig omgetoverd tot een keuken met een makkelijk verplaatsbare bulthaup b2-werkbank en -kast.

De keukens, meubels en accessoires van bulthaup zijn uiterst functioneel. Ze gaan een serene dialoog aan met de al aanwezige edele materialen. Zo vinden verleden en avant-garde elkaar.
Marc Casals
Curator

Mensen en beleving staan centraal

‘Wie tegenwoordig een keuken koopt, denkt niet alleen aan het object, mooie oppervlakken en duidelijke lijnen, maar vooral aan een plek waar men zich goed voelt en gelukkig kan zijn met dierbaren. Daarbij merken wij een sterk intrinsiek verlangen naar eenvoud.’

Marc O. Eckert, CEO van bulthaup, en zijn medewerkers weten waar het op staat en ze handelen ernaar. Hoe doordacht en franjeloos de ontwerpen van het degelijke Duitse merk ook zijn, ze zijn warm, dragen comfort uit en zijn bedoeld voor het leven.

Marc cultiveert de kookkunst. Goed materiaal en biologische ingrediënten zijn daarbij essentieel. Hij gebruikt zijn bulthaup b2-werkbank plus het peper- en zoutstel van notenhout en het porseleinen keukengerei van bulthaup b2.

Logo
Deze content is een initiatief van Sabato Connect, buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Sabato.