Niet te vergeten: preventie en re-integratie

Met een verzekering Gewaarborgd Inkomen beschermt u uw werknemers tegen loonverlies bij langdurige arbeidsongeschiktheid of invaliditeit ten gevolge van een ziekte of een ongeval. Toch zijn er steeds meer initiatieven die een stap verder gaan op het vlak van re-integratie en preventie.

Rehalto: re-integratie

AG Insurance biedt een begeleiding aan bij het herstel en de terugkeer naar het beroepsleven. ‘Dat gebeurt via Rehalto, een pionier in Europa inzake ontwikkeling van welzijn op het werk’, zegt Lambrecht. ‘In zijn aanbod biedt Rehalto eveneens diensten aan op het vlak van preventie van psychosociale risico’s en de behandeling van psychologische trauma’s.

Dit alles uiteraard met respect voor de privacy van de deelnemers.’ De re-integratiedienstverlening die AG Insurance aanbiedt in combinatie met de verzekering Gewaarborgd Inkomen focust vooral op psychische stoornissen, zoals hoger vermeld de grootste oorzaak van invaliditeit. Deze dienstverlening past trouwens perfect in het nieuwe werken, waarbij het bedrijf zijn sociale verantwoordelijkheden opneemt.’

‘Tot nu toe hebben een 600-tal werknemers van deze dienstverlening gebruik gemaakt. De meesten gaan trouwens ook op het aanbod van deze psychosociale begeleiding in. Amper 5 % weigert. Deze dienstverlening is effectief zinvol, 41 % herneemt immers na de tussenkomst van Rehalto succesvol het werk. Een échte win-win-win voor zowel werknemer, werkgever als verzekeraar.

i change: preventie

In het kader van preventie begeleidt i change werknemers om zich een gezondere levensstijl aan te meten. ‘Het is een wetenschappelijk onderbouwd online coachingplatform dat ontwikkeld werd door BrandNewDay’, zegt Dr. Claudia Put, Managing Director van BrandNewDay. In tegenstelling tot gelijkaardige tools focust i change op acht gezondheidsrisicodomeinen: stress, slaap, roken, gewicht, evenwichtig eten, depressie, alcohol en beweging.

‘Dat gebeurt volledig online en in alle anonimiteit’, zegt Dr. Put. ‘De werknemer doorloopt eerst een assessment. Op basis daarvan stelt i change werkdomeinen voor. Vervolgens begeleidt het programma de werknemer naar een gezonde en evenwichtige levensstijl - volgens zijn eigen tempo. De werkgever ontvangt maandelijks rapporten die de situatie en de evolutie schetsen, maar daarbij wordt de privacy van elke deelnemer gerespecteerd.’ Bedrijven die gebruikmaken van i change boeken goede resultaten. Dr. Claudia Put: ‘Dat blijkt uit cijfers die BrandNewDay verzamelde.

Na de introductie van i change daalde het presenteïsme – of het minder goed presteren wegens gezondheidsredenen – van 21 naar 15 %. Ook op het vlak van absenteïsme bewijst i change zijn nut: afwezigheid van de werkvloer door gezondheidsredenen daalde in de betrokken bedrijven van 11 naar 5 procent. Gemiddeld bespaart een bedrijf 300 euro per medewerker per maand nadat i change werd geïntroduceerd.’

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud