7 tips: voor de voorbereiding van uw IT

Patrick Hendrickx, enterprise architect bij Telenet, verzamelt zeven concrete tips die leiden tot een vlotte voorbereiding van uw IT-infrastructuur op het nieuwe werken.

  1. Zoek in uw bedrijf sponsors voor uw project ‘nieuwe werken’. De belangrijkste sponsor is de humanresourcesafdeling: alleen als HR achter de invoering van nieuwe vormen van werken staat, heeft uw project kans op slagen.
  2. Besteed voldoende tijd aan de definitie van de systeemvereisten. Betrek alle stakeholders bij deze oefening. Verwerf inzicht in de huidige manier van werken en ga na welke alternatieve manieren haalbaar zijn. Uw IT-tools moeten ten dienste staan van de gebruiker, en niet andersom.
  3. Onderschat de voorbereidende fase niet. Een geïntegreerd systeem implementeren is complex, zeker als u hieraan telefonie of een professionele sociale-mediatoepassing wilt koppelen. Het vergt een aanzienlijke investering.
  4. Kleinere bedrijven kiezen doorgaans beter voor een cloudoplossing. Er zijn dan geen investeringen nodig in hardware, software of kennis. Voor zo’n cloudoplossing wordt meestal een kostprijs per persoon per maand aangerekend.
  5. De effectieve invoering van nieuwe werkgewoonten is de grootste uitdaging. Werk met ambassadeurs op alle afdelingen om de nieuwe oplossingen te promoten.
  6. Zet sociale media in uw bedrijf in, zodat gebruikers elkaar kunnen helpen. Ze verhogen de betrokkenheid en verminderen de druk op IT.
  7. Vergeet ten slotte niet dat de monitoring van uw systeem en snel optreden bij problemen van vitaal belang zijn voor uw succes.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud