Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Bepaal zelf hoe uw vermogen beheerd wordt

‘Bij adviserend vermogensbeheer beslist u nog altijd zelf over uw portefeuille.' Yves Van Laecke, directeur private banking & asset management Delta Lloyd Bank ©shutterstock

U bent uniek, en uw vermogen is dat ook. Daarom is professioneel beheer op maat van uw persoonlijke situatie een absolute must. Bij Delta Lloyd Bank beslist u zelf hoever dat mag gaan.

Wie over een zeker vermogen beschikt, heeft er vandaag alle belang bij zich te laten bijstaan door een deskundige. Met een privatebankingcontract maakt u bij Delta Lloyd Bank een keuze uit meerdere oplossingen. Kiest u voor ‘discretionair vermogensbeheer’? Dan vertrouwt u uw portefeuille toe aan een team van professionele beheerders. Ideaal dus, voor wie niet de tijd, de aanleg of het temperament heeft om zijn vermogen zélf te beheren. U wordt dan uiteraard wel regelmatig en op transparante wijze geïnformeerd over de prestaties van uw portefeuille.

Discretionair vermogensbeheer geeft u het beste advies en reikt u een totaaloplossing aan voor de opbouw, het beheer en de bescherming van uw portefeuille. Gemoedsrust inbegrepen. En dat is geen overbodige luxe, als u weet dat het beheer van een groot vermogen eigenlijk een voltijdse baan is. Het vereist niet alleen een ernstige opleiding, maar het neemt ook veel tijd in beslag om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen - zoals de fiscale reglementering.

Zelf blijven beslissen

Kiest u voor discretionair vermogensbeheer, dan wordt uw portefeuille dus in uw plaats beheerd. Maar misschien wilt u liever zelf beslissingen nemen op basis van relevante informatie die aangereikt wordt door een echte specialist? In dat geval is ‘adviserend vermogensbeheer’ wellicht eerder iets voor u. ‘Deze formule is ideaal voor wie graag autonoom beslist over zijn portefeuille’, zegt Yves Van Laecke, directeur private banking & asset management van Delta Lloyd Bank. ‘Hierbij word je actief en proactief geadviseerd door een private asset manager.’

Adviserend vermogensbeheer betekent eigenlijk: samen beheren. Delta Lloyd Bank biedt de mogelijkheden en het gepersonaliseerd advies, maar de klant beslist zelf met kennis van zaken. Bovendien krijgt hij - net zoals bij discretionair vermogensbeheer - toegang tot een ruim gamma sterk presterende fondsen, die speciaal voor hem geselecteerd werden volgens de 'open architectuur’-benadering. Hij koopt en verkoopt in nauw overleg met zijn private asset manager. Dat gebeurt vanzelfsprekend op basis van zijn beleggers- en risicoprofiel.

Optimale overdracht

Zowel discretionair als adviserend vermogensbeheer wordt bij Delta Lloyd Bank aangeboden als een exclusieve Nagelmackers-service. Beide formules zijn toegankelijk vanaf een roerend vermogen van 500.000 euro. Met een privatebankingcontract bij Delta Lloyd Bank kunt u ook een beroep doen op estateplanning, waarbij de nadruk ligt op uw persoonlijke financiële planning op lange termijn. Met deze totaalformule krijgt u een team van experts ter beschikking die u begeleiden in alle facetten van vermogensplanning, bij uw successieplanning en bij de overdracht van uw bedrijf. Kortom: hiermee bouwt u nu al aan uw duurzame toekomst.

Lees verder

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.