Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Mustang Mach-E: waar sportiviteit en comfort elkaar kruisen

Bart Van Rossen, Fleet & Remarketing Director bij Ford België © Christophe Ketels

Met de Mustang Mach-E heeft Ford een elektrische SUV ontwikkeld die design, comfort en technologie wonderwel combineert. Het is opmerkelijk hoe zo’n icoon met een beruchte uitstraling erin slaagt alle vooroordelen te doorprikken.

De Ford Mustang is al zestig jaar lang het paradepaard in de Ford-stal. Doorheen de jaren bouwde hij de reputatie op van gespierde sportwagen voor de vrijgevochten avonturier. De geëlektrificeerde Mustang Mach-E is echter een heuse family SUV. Zonder het sportieve erfgoed te verloochenen of in te boeten op prestaties, biedt die alles wat u anno 2024 van een gezinsvriendelijke krachtpatser mag verwachten.

‘De Mustang Mach-E is niet zomaar een vervoersmiddel’

Bart Van Rossen
Fleet & Remarketing Director bij Ford België
Advertentie

“Net als zijn voorgangers heeft de Mustang Mach-E een unieke look-and-feel”, stelt Bart Van Rossen, Fleet & Remarketing Director bij Ford België. “De aflopende zwarte daklijn accentueert het sportieve karakter. Ook de beleving van het autorijden is zeer sterk aanwezig in deze elektrische SUV. Bij de afstelling is veel belang gehecht aan de rijdynamiek en de speelsheid van de wagen. De Mustang Mach-E is daardoor niet zomaar een vervoersmiddel.”

Binnenin is er meer dan voldoende plaats voor een gezin met twee kinderen. “Zowel de been- als de hoofdruimte zijn royaal, en het optionele panoramisch dak creëert een extra gevoel van openheid. De kofferbak achterin heeft een inhoud van 402 liter, en vooraan krijgt u er nog eens 100 liter opbergruimte bij. Zeker voldoende dus voor de dagelijkse behoeften van een gemiddeld gezin”, weet Van Rossen.

Basisuitvoering met alle comfort

De basisuitvoering van de Mustang Mach-E is voorzien van alle comfort. Wie kiest voor de premiumversie, krijgt toegang tot enkele opties. “U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen achterwielaandrijving of all-wheel drive”, illustreert Van Rossen. “Er is overigens ook een zeer sportieve GT-variant met 487 pk. Naast de standaardbatterij kunt u altijd opteren voor een grotere batterij. Die garandeert een actieradius van 600 kilometer (WLTP).”

‘Met de Mustang Mach-E heeft Ford een heuse family SUV ontwikkeld’

Bart Van Rossen
Fleet & Remarketing Director bij Ford België

De Mustang Mach-E heeft ook allerlei geavanceerde technologieën aan boord om uw veiligheid onderweg te garanderen. Denk aan Adaptive Cruise Control, Pre-Collision Assist, Lane Keeping, Cross Traffic Alert, Blind Spot Information System en Evasive Steering Assist. Bovendien is de wagen uitgerust met een autonome BlueCruise-ondersteuning. Die laat u in theorie handsfree rijden op autosnelwegen, al is het daarvoor nog wachten op de Europese goedkeuring. Het Driver Monitoring-systeem houdt hoe dan ook de alertheid van de bestuurder in de gaten, want die blijft uiteraard verantwoordelijk om zijn ogen op de weg te houden.

Rijden met één pedaal

Bestuurders kunnen kiezen uit drie rijmodi: Whisper, Active en Untamed. Elke modus biedt specifieke instellingen op het vlak van rijervaring. “Afhankelijk van de gekozen stand versnelt de wagen op een andere manier wanneer u het gaspedaal indrukt”, legt Van Rossen uit. “Ook als u het gaspedaal loslaat, varieert de vertraging naargelang de modus waarin u rijdt. Bij het activeren van de One Pedal Drive-functie hoeft u het rempedaal zelfs niet meer te gebruiken.”

“Extra handig is dat de Mustang bij het vertragen de vrijgekomen energie recupereert en die opslaat in de batterij, waardoor de actieradius groter wordt”, gaat Van Rossen verder. Andere troeven zijn het centrale touchscreen met intuïtieve interface, toegang tot allerlei apps en de naadloze smartphone-integratie. Met de FordPass-app kunt u bovendien vanop afstand het voertuig vergrendelen of openen, de locatie bepalen, de batterijstatus en resterende rijafstand bekijken, het opladen beheren en de klimaatregeling (airconditioning of verwarming) instellen voor maximaal comfort bij uw vertrek.

Actuele informatie over laadstations

De geavanceerde connectiviteit van deze family SUV merkt u ook aan het ingebouwde navigatiesysteem. Dat geeft informatie over laadstations in de buurt of onderweg, inclusief hun actuele beschikbaarheid en tarieven. Stuurt u de auto naar zo’n laadpaal, dan zorgt de achterliggende technologie automatisch voor de optimale temperatuur van de batterij bij aankomst. Dat garandeert een minimale laadtijd.

Lees verder
Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.