Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. Om hun visie, ideeën en oplossingen te delen met de De Tijd-community. De betrokken partners zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud.
Met 30 zijn ze, de ingenieurs die voor het interne studiebureau van Jan De Nul stabiliteitsberekeningen uitvoeren met het oog op diverse projecten, ook in aardbevingsgevoelige gebieden.
Ingenieur Gunter Servaes werkt als projectmanager vessel construction op de nieuwbouwafdeling van de technische dienst bij Jan De Nul. Daar ontwerpt en bouwt hij nieuwe installaties en schepen. ‘Een schip moet twintig tot dertig jaar meegaan. De keuzes die we maken, gaan meerdere decennia mee. Veel toekomstgerichter wordt het niet’, vertelt hij glimlachend.
‘Als business development manager focus ik me vooral op alles wat met hernieuwbare energie te maken heeft. Dat is onze grootste groeimarkt de voorbije jaren’, zegt Jef Monballieu. ‘Ik houd me zowel met heel concrete projecten bezig als met het verkennen van nagelnieuwe markten en technologieën. Wat kan ons bedrijf daarin betekenen? Maar ook: hoe vullen we onze eigen energietransitie zo optimaal mogelijk in?’
Baggerwerken, de installatie van windmolens, de diensten voor de offshore energiesector, … alle maritieme activiteiten hebben een impact op de luchtkwaliteit en het klimaat. Dat heeft Jan De Nul Group begrepen. Met strategische ingrepen reduceren zijn ingenieurs de ecologische voetafdruk van het bedrijf.
Voor de Vlaamse kust verrijst een windmolenpark met de grootste turbines ter wereld. Een multidisciplinair team van Jan De Nul doktert ingenieus uit hoe het deze opdracht efficiënt en economisch tot een goed einde brengt. Met een flinke dosis creativiteit en een vlekkeloze communicatie, klinkt het bij vier betrokken ingenieurs.
Mieke (48) en Jan (46) Fordeyn, broer en zus, studeerden samen en werken allebei al ruim twintig jaar bij Jan De Nul als ingenieurs. ‘Een ingenieur die enkel vaktechnisch denkt, botst vroeg of laat tegen zijn limieten. Onze opdrachten worden immers steeds complexer.’
Een pleidooi voor ingenieurs met expertise in financiën, wetgeving én soft skills, zoals holistisch denken, coachen en storytelling.