Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Bedrijven bundelen krachten om engagement in te zetten als troef in coronacrisis

Conny Vandendriessche, voorzitster van het project

Bedrijven zetten engagement in als troef in coronacrisis. Op initiatief van Herculean Alliance slaan Tobania, Duval Union, Branded.Careers, SocialSeeder, #ZigZagHR, Nespresso, Made With Love en Microsoft de handen in elkaar.

Het doel van de samenwerking is om in volle coronacrisis medewerkersbetrokkenheid bij bedrijven uit te spelen als sleutelfactor in hun overlevingsstrategie. Voorzitster van het project is onderneemster Conny Vandendriessche.

‘Eenmaal de crisis voorbij, zal het de bedrijfscultuur zijn die voor extra verbinding zorgt. We willen best practices delen binnen de bedrijfswereld. Maar ook samen successen vieren, hoe klein ook. Wij verbinden ons tot drie acties: meten, organiseren en delen’, klinkt het.

Meten

In 2019 werd de gratis employee engagement index gelanceerd. Sinds de start van de coronacrisis wordt de index uitgebreid met nieuwe vragen. De antwoorden moeten inzicht verschaffen in de houding van medewerkers rond thema’s, zoals structureel telewerken met kinderen thuis.

Organiseren

De Employee Engagement Awards op 25 juni staan grotendeels in het teken van hoe bedrijven connectie, cultuur en engagement in stand houden in uitdagende tijden.

‘Eenmaal de crisis voorbij, zal het de bedrijfscultuur zijn die voor extra verbinding zorgt.’

Delen

Herculean Alliance zet haar platform open voor alle bedrijven met relevantie ervaringen over deze thema’s. Wie een best practice wil delen, kan dat via info@herculeanalliance.com.

‘Lock Down? Stand Up!’

Op deze hub zet Mediafin, de uitgever van De Tijd, initiatieven van ondernemers om andere ondernemers te helpen in de kijker. De teksten en foto’s worden ingediend door de initiatiefnemers zelf en worden gepubliceerd buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van De Tijd. Uw hulp aan andere ondernemingen ook op deze hub? Stel uw project voor op tijd.be/standup

Lees verder

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.