Cloud is zuurstof voor uw bedrijf

Cloud is zonder twijfel de belangrijkste technologische trend van dit moment. En dat voor een begrip waaraan zowat iedereen een andere betekenis geeft. Om nog te zwijgen van wat het voor uw onderneming kan betekenen.

Om maar meteen tot de kern van de zaak door te dringen: de cloud is het internet. Wanneer u iets in de cloud doet, betekent dit dat al het achterliggende rekenwerk niet of nauwelijks door uw eigen computer wordt verricht. Neem bijvoorbeeld een rekenblad. Als u een tabel opmaakt in Microsoft Office Excel en u bewaart die op uw computer, wordt al het werk lokaal verzet. Uw toestel opent het programma en bewaart het document. Doet u hetzelfde in Office 365 - de cloudversie van Office - dan gebeurt al dat werk online door servers ergens op het web.

De voordelen? U kunt altijd en overal aan uw bestanden en applicaties en verliest niets als uw schijf crasht.  Clouddiensten kunnen uw bedrijf dus een hoop kosten en tijd besparen. Analistenbureau Forrester verwacht dan ook dat de wereldwijde markt voor cloudcomputing zal stijgen van 35 miljard dollar nu naar 150 miljard dollar in 2020.

Focus op efficiëntie

De vraag is dus niet meer of uw onderneming op de cloud springt, dan wel voor welke technologie u kiest. Een belangrijke parameter in dat beslissingsparcours is vanzelfsprekend de kostprijs. Cloud is pas een zinvolle strategie als het kosten drukt en bedrijfsprocessen optimaliseert. Zo moeten IT'ers niet driekwart van hun tijd spenderen aan het oplossen van problemen, maar zich kunnen concentreren op het aanbieden van applicaties en diensten aan werknemers en klanten. Door te kiezen voor een bewezen platform dat vandaag al actief is in uw bedrijf, elimineert u een belangrijk obstakel.

De filosofie die Microsoft rond cloud opbouwt,  sluit erg nauw bij dat lastenboek aan. Technologie als Windows Server, System Center en Azure vormen een gereedschapskist die bedrijfsservers naar een publieke cloud kan migreren of in een persoonlijke cloud kan veranderen. Zo'n privécloud is een oplossing voor bedrijven die voorbehoud hebben om al hun gevoelige data in de cloud te plaatsen. Hoe dan ook bepaalt u het tempo: u begint met het beheer van een paar servers in de cloud en breidt dan langzaam uit naar uw behoeften. En aan de kant van de gebruiker is Windows 8 het systeem dat volledig klaar is om cloudapplicaties en -gegevens op elk toestel in een perfecte gebruikservaring te gieten.

Bekaert kiest Azure

Cloud is meer dan een verzameling slimme slogans. Bekaert, wereldwijd leverancier van staaldraad, is met z'n 27.000 werknemers aanwezig in meer dan 120 landen. Voor de hoofdzetels in België en China was de marketingafdeling op zoek naar een platform om Bekaerts webpresence zowel voor consumenten, klanten als leveranciers te verbeteren. De beslissing van Bekaert voor Windows Azure-technologie steunt op drie pijlers.

Allereerst sloot Azure naadloos aan op de infrastructuur van de groep, met een gunstig effect op uitrol en TCO. Minstens even belangrijk was de wereldwijde aanwezigheid van Microsofts hosting diensten. Met datacenters zowel in Europa als Hongkong zitten beide hoofdzetels meteen aan de bron. Ten slotte bleek Azure een onmiddellijk, positief resultaat te hebben op het bereik van het webplatform. Het complete verhaal krijgt u op de Microsoft Inspirience Days.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud