De toekomst is aan innovatie

Negentien dagen na de lancering van Windows 8 toont Microsoft de wereld tot wat het Microsoft platform in staat is. Meer dan 800 Business Development Managers werden ondergedompeld in een wereld van mobiel, sociaal en cloud.

Microsoft had zijn Inspirience the Future niet beter kunnen benoemen. Als ‘inspiratie’ synoniem staat voor een bron van creatieve en nieuwe ideeën, blijkt The Egg – met zijn zalen vol kleine waterloopjes – de ideale locatie om 33 partners, 19 sessies en meer dan duizend gasten samen te brengen. En omdat inspiratie gedragen wordt door goede en relevante verhalen, haalt Microsoft meer dan een dozijn lokale cases naar het podium. De getuigenissen van pioniers als AB Inbev, NMBS, Getronics of Bekaert maken haarfijn duidelijk waar het hier op staat. Cloud, social, mobile en Big Data zijn meer dan de trends die het digitale landschap voor de volgende decennia vorm geven; het zijn opportuniteiten om de efficiëntie en flexibiliteit van een bedrijf of organisatie de hoogte in te stuwen.

Unieke propositie

Steven Spittaels, principal bij McKinsey & Co, plaatst al in de openingssessie enkele uitroeptekens achter de urgentie van die opportuniteit. ‘De interneteconomie is een van de belangrijkste motoren van de Belgische economie, zo leert een onderzoek bij 500 bedrijven. Maar België speelt geen leidende rol en dat ondermijnt onze competitiviteit’, legt Spittaels de vinger op de wonde. ‘Zo gebruikt slechts 10 procent van de Belgische bedrijven vandaag de cloud, tegen een  Europees gemiddelde van 44 procent.’ Spittaels geeft meteen ook drie focuspunten mee: cloudcomputing, digital marketing en Big Data. ‘De verwachtingen zijn hoog’, besluit hij, ‘maar vergeet vooral uw gezond verstand niet!’

Aan die trends voegt Microsoft een unieke propositie toe. Vanuit een platform dat consumenten en zakelijke gebruikers overspant, combineert Microsoft vertrouwde applicaties en toepassingen met flexibiliteit op maat van de enterprise. ‘Laat ons helpen om uw kosten te verminderen, de flexibiliteit van uw IT te maximaliseren, innovatie te stimuleren en meer uit uw mensen te halen’, reikt Eric Boustouller, president voor Microsoft West-Europa de hand.

Meer info, minder kilo’s

Die hand staat ook centraal in een ander, inspirerend luik van de openingssessies, als de echte sterren van de dag het podium betreden. Innovatieve smartphones met Windows Phone, ultrabooks met Windows 8 en aanraakbesturing en als klap op de vuurpijl enterprise ready tablets. Die laatste vormen – eindelijk – een oplossing voor bedrijven die tablet computers aan hun digitale arsenaal willen toevoegen, maar in het huidige aanbod geen veilige en beheerbare keuze vinden. Wim Vermeulen, Division Leader Interoperability, legt uit hoe het IDA-project bij NMBS treinbestuurders efficiënter maakt. ‘Door onze bestuurders uit te rusten met een rugged tablet, brengen we hen gepersonaliseerde informatie waar en wanneer ze die nodig hebben. Op die manier beperken we de administratieve overhead en het aantal manuele interacties. Om nog maar te zwijgen van de kilo’s papier die onze treinbestuurders meezeulen’, voegt Vermeulen daar fijntjes aan toe.

Een even indrukwekkend verhaal brengt Pierre Massai. VP Information Systems & Telematics voor Toyota. ‘The connected vehicle’, voorspelt hij, ‘wordt de smartphone van de toekomst.’ De combinatie van Windows Azure met smartphone integratie geeft de bestuurder ongeziene controle over zijn voertuig. Hij kan zijn wagen voorverwarmen, krijgt een gedetailleerd statusoverzicht en evengoed directe toegang tot zijn sociale media. ‘Innovaties als cloudcomputing en telematics hebben samen een schitterende toekomst’, besluit Massai.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud