Innovatie ontmoet inspiratie

Op zoek naar een blauwdruk voor de digitale toekomst van uw onderneming? Noteer dan deze vier sleuteltermen: Mobiel, Cloud, Big Data & Social. Dit viertal vormt de motor voor wat onderzoekbureau IDC het derde, grote groeiplatform voor de ICT-industrie noemt. Deze trends veranderen alles: de manier waarop we werken, leven en communiceren. Op “Inspirience the Future” worden deze trends uitgebreid toegelicht en zullen Belgische bedrijven hun ervaringen delen.

Niet alleen onze business evolueert ingrijpend, ook cultureel en maatschappelijk groeien we mee met de technologie van morgen. De snelheid waarmee dit gebeurt, is verbijsterend. Smartphones en online vormen nu al het referentieplatform voor de jonge generaties en ook bedrijven switchen massaal naar apps en mobiele toestellen. De overgang van een analoge naar digitale maatschappij had niet meer dan een paar decennia nodig, en alles wijst erop dat de echte revolutie nu pas zal losbreken. Een revolutie die voor iedere ondernemer en professional onwaarschijnlijke opportuniteiten en uitdagingen biedt.

De vraag die iedere ondernemer moet stellen: ‘Hoe doe ik mee?’ Uit onderzoek van McKinsey is gebleken dat investeren in nieuwe technologieën wel degelijk loont, maar ook dat België geen koploper is op dit vlak. De conclusies van dit onderzoek worden tijdens “Inspirience the Future” becommentarieerd door de auteurs.

Episch jaar

Met meer dan dertig jaar ervaring rond technologie en innovatie, is Microsoft een van de belangrijkste barometers voor de digitale economie. Steve Ballmer, Microsofts Chief Executive Officer, voorspelt volop groeimogelijkheden. Hij noemde 2012 enkele maanden geleden nog een 'epic year'. Vergelijkbaar met 1981, toen de personal computer het bedrijfsleven door elkaar schudde, of 1995, toen de wereld kon kennismaken met Windows 95 en computers in één klap gebruiksvriendelijk werden. Dat is geen grootspraak, Microsoft heeft dit jaar een indrukwekkend aantal aankondigingen op zijn palmares staan. Denk aan de overname van Skype met 250 miljoen gebruikers, Nokia dat integraal voor Windows Phone kiest, of Yammer, het sociale netwerk voor bedrijven dat nu naadloos integreert met Office.

En dan - 26 oktober - is er de lancering van Windows 8. De nieuwe versie van Windows is meer dan een verbeterde versie van het besturingssysteem. Het is een manier om altijd en overal technologie te beleven. Of dat nu op een ultrabook, een touch pc, een slimme telefoon, tablet of console is. Windows 8 biedt iedere gebruiker - thuis en zakelijk - een persoonlijke gebruikservaring die een brug slaat tussen toestel en data, tussen gebruikers onderling en tussen bedrijven en hun klanten. Net zoals Windows 95 zeventien jaar geleden de persoonlijke computer definieerde en zo een golf van opportuniteiten creëerde, heeft Windows 8 het potentieel om ondernemingen en professionals in een hogere versnelling te schakelen.

Grootste ecosysteem op de planeet

De grote getallen zijn er alvast. Windows is het grootste platform op de planeet. Van Windows 7 werden niet minder dan 630 miljoen licenties verkocht, en de prognoses voor het eerste jaar Windows 8 klokken af op 375 miljoen stuks. Voor een bedrijf dat software of apps ontwikkelt, systemen integreert of diensten levert voor klanten, bedrijven of de overheid is dit een enorme opportuniteit.

Vernieuwing is de meest fundamentele motor van onze maatschappij en het krachtigste antwoord op een economisch uitdagend klimaat. Innovatie en technologie stellen ondernemers in staat om slimmer samen te werken, sneller te ontwikkelen, efficiënter te communiceren en zo het verschil te maken. Als een van de belangrijkste technologiebedrijven ter wereld het grootste offensief uit zijn geschiedenis aankondigt, dan spitsen ondernemers maar beter de oren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud