Maximaliseer uw sociale potentieel

Het succes van Facebook, Twitter en andere sociale netwerken roept bij ondernemers heel wat vragen op. Hoe moet een bedrijf op de sociale vloedgolf reageren? Afblokken, en zo de kansen missen? Of omarmen, zonder duidelijk zicht op toegevoegde waarde?

Trends als instant messaging, sociale netwerken of online presence drukken hun stempel op de manier waarop we leven en samenwerken. Maar die stelling biedt geen antwoord op de vraag hoe bedrijven hiermee omgaan. Facebook bijvoorbeeld mag dan een fenomeen zijn; binnen de bedrijfsmuren is het vooral  een potentiële bedreiging voor productiviteit, veiligheid en privacy. 

En toch, studies maken duidelijk dat werknemers met de juiste sociale tools een stuk productiever en gemotiveerder werken. Naar de buitenwereld toe bieden sociale technologieën dan weer onvermoede mogelijkheden voor marketeers en CRM. Want laten we er geen doekjes om winden: u wilt wel degelijk dat uw marketeers zich als evangelisten op de sociale snelweg begeven, dat uw werknemers conversaties onderhouden met klanten en leveranciers en dat uw merk scoort op sociale trending charts. Kortom, een onderneming is het zichzelf verplicht om zijn sociale potentieel maximaal te benutten.

Focus op communicatie

De hamvraag is dus: ‘Hoe brengt u de kracht van chat, blogs, feeds en andere sociale tools naar uw onderneming zonder controle te verliezen?’ Het antwoord vindt u opmerkelijk genoeg in de technologie die u vandaag al gebruikt. Neem nu Microsoft SharePoint, dat al jaren een vertrouwd collaboration platform biedt voor elk denkbaar project of andere samenwerking. SharePoint dankt zijn populariteit niet alleen aan zijn flexibele werking, maar heeft zich ook bewezen als een betrouwbaar platform dat uw bedrijfsgegevens op een veilige, robuuste manier onder controle houdt. Datzelfde SharePoint is een van de fundamenten van het sociale platform dat Microsoft vandaag aanbiedt.

Dit is een verhaal over communicatie, en daar brengt Microsoft Lync Server in stelling. Lync is een unified communications-oplossing die moeiteloos online en mobiele communicatiekanalen samenvoegt tot één efficiënte samenwerkingsomgeving en die naadloos integreert in uw digitale infrastructuur. Met de recente acquisitie van Yammer gaat Microsoft full circle. Yammer biedt - ietwat kort door de bocht - een Facebook en Twitter-omgeving op maat van uw bedrijf. Samen met Lync en SharePoint vormt het een complete waaier oplossingen waaruit ondernemers hun sociale strategie kunnen kiezen en met Office 365 zijn deze oplossingen ook in de cloud beschikbaar.

Slim virtueel vergaderen

Een perfect voorbeeld van wat het huwelijk tussen sociale media en slimme tools teweeg brengt, is het project van AZ Sint Lucas Gent om multidisciplinaire oncologische consultaties te stroomlijnen. De organisatie van deze vergaderingen tussen specialisten, huisdokter en behandelende arts vormt telkens weer een loodzware logistieke uitdaging.

Voortbouwend op de Exchange-infrastructuur van het ziekenhuis, zonder extra vereisten voor deelnemende artsen en verrassend gebruiksvriendelijk, bleek Lync de ideale omgeving om gesprekken, nota's en radiologische beelden in hoge resolutie uit te wisselen. In plaats van ingewikkelde afspraken tussen verschillende agenda’s, onprettige verplaatsingen en papieren documentbeheer, beschikken de artsen van AZ Lucas vandaag over een flexibel en toegankelijk communicatieplatform.  Meer daarover op de Microsoft Inspirience Days .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud