New technology

GEZONDHEID

2 Leestijd

Neem uw gezondheid in eigen handen met de Consult Station

Onder de verantwoordelijkheid van Ageas

Meer in NEW TECHNOLOGY

Dankzij een partnership met de start-up H4D, zullen klanten van Ageas zelf een zeer volledige check-up kunnen uitvoeren. Dat gebeurt dan met de Consult Station, de enige medische cabine in haar soort die van een afstand werkt.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

In Frankrijk laat amper 10 procent van de 7 miljoen amateurjoggers voor een fysieke inspanning een medische check-up uitvoeren. ‘Nochtans kan zo’n check-up heel wat ernstige problemen, zoals hartaandoeningen, voorkomen’, zegt Philippe Landrain, strategisch adviseur bij Ageas. ‘Want dankzij preventie kunnen aandoeningen zeer vroeg opgespoord worden, worden patiënten snel doorverwezen naar een arts en stijgen bijgevolg de genezingskansen. En mensen kunnen daardoor ook veel makkelijker hun eigen gezondheid in handen nemen.’

De verzekeraar streeft die preventiedoelstelling na in partnership met H4D. Die Franse start-up, die werd opgericht door Franck Baudino, ontwierp en ontwikkelde de Consult Station. Na 8 jaar onderzoek en 28 patenten kon deze medische cabine, de enige die op afstand werkt, geproduceerd worden. De cabine is erkend als ‘professioneel medisch materiaal van klasse IIa’, een categorie waaronder ook contactlenzen, hoorapparaten en echografieën vallen. 

85%Met de Consult Station kun je 85% van de courante onderzoeken uitvoeren.
Het einde van de medische woestijn?

De Consult Station biedt twee mogelijkheden. Niet alleen kunt u zelf uw eigen medische check-up doen, maar u kunt u ook op afstand laten screenen door een arts via videoconferencing. Op die manier kan een echte medische consultatie en een volledig klinisch onderzoek worden uitgevoerd. De Consult Station dekt ongeveer 85 procent van de redenen voor een bezoek aan de huisarts. ‘De Consult Station lost op die manier, althans gedeeltelijk, het gebrek aan artsen in bepaalde regio’s op’, legt Philippe Landrain uit.

 

‘Het zit in het DNA van Ageas om voor zijn klanten positieve samenwerkingen aan te gaan met innovatieve bedrijven’, voegt Bertrand Heugues, Non-Life Portfolio Manager bij de Belgische verzekeraar, eraan toe. H4D en zijn oprichter hebben onder meer de Prijs van het Concours mondial de l’innovation 2030 gekregen, (uitgereikt door de Franse overheid aan bedrijven die de toekomst een nieuw elan geven; de Franse Prix de la Start-up 2016 en in de Verenigde Staten de prijs MedStartUp 2016, uitgereikt door de Gallien Stichting.

In alle fases van het leven
De Consult Station van het Franse H4D.  © H4D De Consult Station van het Franse H4D. © H4D

Médis, filiaal van Ageas in Portugal, is gespecialiseerd in verzekeringen voor gezondheidszorg. Het is de eerste onderneming van de groep die met succes experimenteert met de Consult Station. ‘De cabine werd eerst getest in het bedrijf zelf, tot grote tevredenheid van het personeel. Ze zal geleidelijk ter beschikking worden gesteld van de klanten van Médis’, legt Bertrand Heugues uit. ‘Met de Consult Station kan een bedrijf de evolutie opvolgen van het gezichtsvermogen van werknemers die aan een computerscherm werken en hierdoor tijdig preventieve maatregelen nemen’, zegt Phillipe Landrain.

En Ageas gaat op hetzelfde succes - volle pad voort. Er zijn namelijk concrete tests met andere hoogtechnologische bedrijven aan de gang om hun klanten op verschillende domeinen bij te staan tijdens alle fases van hun leven.  ‘Er worden talloze innovaties ontwikkeld. Het komt erop aan de beste eruit te pikken, die een echte meerwaarde betekenen in het dagelijkse leven’, besluit Philippe Landrain. ‘Ze moeten ook grondig worden getest alvorens ze ter beschikking worden gesteld van onze klanten. Daarvoor zetten veel mensen bij Ageas en zijn filialen zich in.’

 


Advertentie

Advertentie