Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Sky Man International levert wereldwijd sneller onderhoudskooien

©reyer boxem/Hollandse Hoogte

Uw bedrijf lijkt prima georganiseerd en is dat wellicht ook, grotendeels. Maar wat als er een schakel in uw productie- en leveringsketen toch geregeld hapert? Dan stokt de ketting. Sky Man International werkt samen met een Vlaams expertisecentrum. Het resultaat? Een Fabriek van de Toekomst.

Soms hangen er ‘bakjes’ aan hoge gebouwen of installaties, voor onderhoudswerkers of ramenlappers. Sky Man International is een Vlaamse wereldspeler in ontwerp en fabricage van zulke hangbruggen en onderhoudskooien. ‘Wij zijn actief in zowat vijftig landen. Onze systemen hangen aan hoogbouw en aan andere hoge en moeilijk bereikbare installaties, zoals windturbines’, beschrijft CEO Kris Govaert.

Sky Man International is nog volledig in handen van Vlaamse investeerders. Het heeft een goede veertig medewerkers in Boom en vier in de VS. ‘Daarbij horen een dozijn mensen in onderzoek en ontwikkeling, want wij ontwerpen onze systemen zelf.’ Govaert werkt samen met Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie. Dit helpt bedrijven bij technologische innovaties.

‘Na een materialenanalyse vroegen we Sirris om hulp voor het herschikken van processen en voorraadbeheer. Wij voeren nu efficiëntere methodes in om onze standaardsystemen te leveren. Bedrijven spiegelen zich al snel voor dat ze goed georganiseerd zijn. Maar 90 procent oké, is niet oké genoeg in een keten. Als er foute halffabricaten in je voorraad zitten, blokkeert het productie- en leveringsproces. Wij waren ontsteld, toen we zagen hoe nodeloos gecompliceerd onze werking was. Zowel onze verdelers als de engineering zijn gebaat bij een eenvoudige prijslijst van onderdelen. Zo begrijpen zij het product en het assemblageproces wel.’

Naar één week

Van de reorganisatie is nu driekwart gerealiseerd. ‘Met Quick Response Manufacturing komen we nu heel dicht bij een leveringsrespons van één week, terwijl het vroeger drie weken was. Uiteraard moet dat opbrengen, maar het creëert ook het platform voor een volgende groeifase. We doen steeds meer met ons team en onze infrastructuur. De doorlooptijden worden almaar korter. Wij organiseren nu een Fabriek van de Toekomst’, schetst de CEO. Ondertussen heeft Sky Man International de omzet in tien jaar tijd verdubbeld. 

 

Lees verder

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.