Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Covid-19 zet een turbo onder nieuwe technologieën en creëert mooie beleggingskansen

Anjali Bastianpillai, Senior Product Specialist bij Pictet AM

Zowel bedrijven, overheden als particulieren staan meer dan ooit open voor digitale technologie. Het coronavirus geeft die tendens wereldwijd een enorme boost. Toekomstgerichte technologische oplossingen ondersteunen deze evolutie en sterke beleggingsstrategieën spelen er op in. ‘Wij beleggen alleen in innovatieve groeibedrijven die perfect begrijpen wat hun klanten verwachten.’

De Covid-19-epidemie deed het internetgebruik wereldwijd met 50 tot 70 procent toenemen. Tijdens de lockdowns werd digitale technologie overal ter wereld versneld en intensiever in gebruik genomen. Er was een spectaculaire groei voor leveranciers van diensten rond televisie, videogames, e-commerce, sociale netwerken, e-health, onlineonderwijs enzovoort. En volgens onderzoekers zal de honger naar innovatieve digitale oplossingen de komende jaren alleen maar toenemen.

Elke belegging heeft een milieu-impact. Neem deel aan onze quiz. Voor elke deelnemer plant Pictet AM een boom in België!

‘De coronacrisis heeft aangetoond dat bedrijven, organisaties en overheden zich vandaag flexibel kunnen opstellen. En dat de technologie aan versneld tempo grote vooruitgang heeft geboekt’, meent Anjali Bastianpillai, Senior Product Specialist bij Pictet Asset Management. ‘We gaan zeker niet op onze stappen terugkeren. De corona epidemie doet niet alleen de appetijt naar performante digitale technologieën toenemen, maar creëert ook nieuwe opportuniteiten voor bedrijven en beleggers.’

De winnaars van de digitalisering en van het IoT

Het Internet der Dingen (Internet of Things of IoT) verbindt apparaten, machines of auto’s via sensoren met de cloud om gegevens uit te wisselen. Het IoT zal het commercieel potentieel van digitale businessmodellen de komende jaren nog een bijkomende boost geven. ‘Het aantal IoT-toestellen in China steeg het voorbije jaar met 464 miljoen’, vervolgt Anjali Bastianpillai. ‘In 2021 zal China meer geconnecteerde mobiele toestellen hebben dan inwoners. Tegen 2025 heeft ook de rest van de wereld dat niveau bereikt.’

‘De corona-epidemie doet niet alleen de appetijt naar performante digitale technologieën toenemen, maar creëert ook nieuwe opportuniteiten voor bedrijven en beleggers.’
Anjali Bastianpillai
Senior Product Specialist bij Pictet AM

En dus zijn nieuwe, aangepaste bedrijfsstrategieën nodig. Niet alle mobiele operatoren zullen bijvoorbeeld in staat zijn om de digitale transitie te managen. ‘Tegen 2030 is 5G meer dan waarschijnlijk door 6G vervangen en op dat ogenblik zullen IoT-diensten 25% van het omzetcijfer van de grote operatoren uitmaken’, berekent Anjali Bastianpillai.

Demografische factoren

Meer informatie over de beleggingsstrategie van Pictet AM gericht op het thema digitalisering, vindt u hier.

Bij Pictet AM zijn ze ervan overtuigd dat de demografische ontwikkeling een sleutelrol zal spelen in de exponentiële groei van de markt van digitale toepassingen. ‘We mogen de invloed van de hashtag-generatie niet onderschatten’, benadrukt Anjali Bastianpillai. ‘Die digital natives, geboren tussen 1991 en 2000, vertegenwoordigen 34% van de huidige wereldbevolking. Hoe ouder die generatie wordt, hoe meer zij zal wegen op de economie.’ Ook generatie Z, geboren tussen 1996 en 2010, zal een vruchtbare voedingsbodem geven aan de markt van innovatieve digitale oplossingen: 98% van die groep heeft een smartphone en 50% is meer dan 10 uur per dag geconnecteerd. 

Een doordachte beleggingsstrategie

Daarom belegt Pictet AM uitsluitend in groeibedrijven die perfect begrijpen wat de markt van hen verlangt. De digitale revolutie heeft een nieuwe instroom van interactieve bedrijven doen ontstaan die goedkopere, flexibelere en gebruiksvriendelijkere producten en diensten aanbieden. Met zijn digitale strategie wil Pictet AM het vermogen van zijn beleggers laten groeien door te beleggen in de meest innovatieve en financieel sterke bedrijven.

‘De groei van de digitale sector wordt gedragen door grote structurele evoluties’, besluit Anjali Bastianpillai. ‘Deze sector is minder blootgesteld aan de huidige problemen van de wereldeconomie. Vanuit beleggersperspectief denken we dat het digitale groeimodel niet alleen zal leiden tot veel betere prestaties, maar ook dat de aandelen van die sector minder volatiel zullen zijn dan de globale markt.’

 

De themafondsen van Pictet AM zijn in België verkrijgbaar via de meeste (privé)banken, vermogensbeheerders, verzekeraars en internetbanken zoals Deutsche Bank, Keytrade of MeDirect. Wij verzoeken u om contact op te nemen met uw bank, uw financieel adviseur of uw makelaar.

De pionier en specialist in thematisch beleggen

Sedert meer dan 25 jaar identificeren de experts van Pictet Asset Management de meest veelbelovende themabeleggingen, dankzij een gedegen inzicht in de megatrends die onze toekomst bepalen.

Pictet AM biedt deze expertise aan in 13 innovatieve en toekomstgerichte beleggingsthema’s: robotica, digitalisering, beveiliging, gezondheidszorg, voeding, hout, water, human, schone energie, milieu, biotechnologie, topmerken en smart cities. Elk thema is gebaseerd op de megatrends die onze toekomst vormgeven.

Ontdek de themafondsen van Pictet

Lees verder

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.