Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

'België is onmisbare schakel in wereldhandel van chocolade'

Ons land is bekend om zijn chocolade en dat is onder meer te danken aan Barry Callebaut. Via Port of Antwerp-Bruges voert het bedrijf cacaobonen in. ‘We verschepen ook chocoladeproducten naar de hele wereld’, zegt An Van Assel, Corporate Communications Director EMEA bij Barry-Callebaut.

1. Waar bent u mee bezig?

AN VAN ASSEL. ‘Barry Callebaut is een internationale fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten, van de inkoop en verwerking van cacaobonen tot de productie van chocolade, waaronder chocoladevullingen, decoraties en samengestelde producten. De groep heeft meer dan 60 productievestigingen wereldwijd en telt ruim 12.500 medewerkers. Barry Callebaut levert aan de hele voedingsindustrie, van industriële voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven.’

2. Wat is de meerwaarde van Port of Antwerp-Bruges?

AN VAN ASSEL. ‘Wij zijn stevig verankerd in België. We maken hier de echte Belgische chocolade in onze vier productiesites. In oktober vorig jaar openden we in Lokeren het grootste chocolademagazijn ter wereld. Door de grote aanwezigheid in België van zowel productie als wereldwijde distributie fungeert Port of Antwerp-Bruges als een cruciaal schakelpunt. Vanuit de haven exporteren we meer dan 2.500 verschillende chocoladeproducten naar 140 landen. Ook de import van onze cacaobonen gebeurt voor een groot deel via Port of Antwerp-Bruges.’

Tegen 2025 willen we van duurzame chocolade de norm maken.
An Van Assel
Barry Callebaut

3. Wat brengt de toekomst?

AN VAN ASSEL. ‘We proberen consistent beter te presteren dan de wereldwijde chocolademarkt. Onze langetermijnstrategie is gebaseerd op expansie, innovatie, cost leadership en duurzaamheid. Tegen 2025 willen we bijvoorbeeld van duurzame chocolade de norm te maken zodat we de toekomstige cacaobevoorrading kunnen garanderen en de levensomstandigheden van de boeren verbeteren.’

Over Barry Callebaut

• De grootste chocolademaker van de wereld

• Onstond in 1996, met de fusie van het Franse Cacao Barry met het Belgische Callebaut

• Barry Callebaut heeft vier fabrieken in België: in Wieze, Halle, Thimister-Clermont en Heule.

• Meer dan 12.500 mensen in dienst in meer dan 40 landen.

Lees verder

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.