Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Flexibele overkapping voor zonnepanelen

Veel bedrijven botsen binnen hun energietransitie wat betreft het installeren van oplossingen tegen dezelfde knelpunten: plaatsgebrek en een moeilijke ruimtelijke inpassing. Daar heeft Hellebosch uit Brasschaat een passend antwoord voor klaar.

Solarcap is een flexibele overkapping die het mogelijk maakt om makkelijk en snel zonnepanelen te installeren op plekken waar er onvoldoende dakoppervlak beschikbaar is, alsook op plaatsen die vroeger ondenkbaar waren.

Het systeem kan gebouwd worden op parkings en (binnen)pleinen. Maar evenzeer als overspanning over bestaande infrastructuur: zoals boven auto- en spoorwegen, zonder het gebruik daarvan te verhinderen. Het overkappen van bestaande infrastructuur minimaliseert ook de impact op de omgeving. Het snelle installatieproces en de eventuele verplaatsbaarheid van het systeem, maakt vergunningen bijna overbodig.

Door zijn eenvoud en toegankelijkheid kan deze oplossing anderen motiveren om ook zonnepanelen te plaatsen op niet voor de hand liggende plekken

Deze flexibele en tegelijk stevige overkapping creëert plaats voor pv-panelen, en doet dat het dichtst bij de verbruiker, die daardoor van een stabiele en relatief lage energieprijs geniet. Door zijn eenvoud en toegankelijkheid kan deze oplossing anderen motiveren om ook zonnepanelen te plaatsen op niet voor de hand liggende plekken of op locaties waar dat tot nu toe niet op een rendabele manier mogelijk was. 

Overheden kunnen met deze oplossing ook op grote schaal hun eigen infrastructuur overkappen met zonnepanelen. De zo opgewekte groene energie kan vervolgens op sociale wijze in de markt gezet worden. Tot slot kunnen overheden er hun begroting mee aanvullen én zorgt de verlaagde uitstoot voor een gezondere leefomgeving waar iedereen baat bij heeft.

Lees verder

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.