Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Futureproof

Dit project van Van Moer Logistics is niet zomaar één investering voor één bepaalde doelstelling. Het gaat om het futureproof maken van de gehele supply chain, waaronder ook hun businessunit Bulk & Tank container Logistics.

Dit doen ze door te investeren in een betere dienstverlening, te werken aan energie-efficiëntie, de milieu-impact te minimaliseren en aandacht te schenken aan veiligheid en welzijn. Het project combineert hoogstaande technologie die een onmiddellijke milieuwinst en waterbesparing oplevert waarbij men op middellange termijn ook een besparing op uitbatingskosten realiseert.

Met zijn investeringen maakt de logistieke dienstverlener zijn duurzame strategie duidelijk. Dat betekent werken vanuit een heldere visie en een afgelijnd kader dat enerzijds kijkt naar de toegevoegde waarde voor de klant, en anderzijds de impact op het milieu en de maatschappij reduceert.

Een duurzame supplychain die tijd, CO2 en kosten bespaart.

Die strategie bevat vier speerpunten: een vermindering van 65 procent van de CO2-voetafdruk tegen 2030, de impact van de waterintensieve activiteiten aanzienlijk reduceren, aandacht voor het welzijn en de veiligheid van werknemers en tot slot een efficiëntere werking van de activiteiten.

In het kader van dat laatste speerpunt past de recente overname van Group Van Loon, een bedrijf met deels gelijklopende activiteiten. Nu worden klanten op linker- en rechteroever nog beter bediend. Ze besparen tijd, CO2, transport- en tolkosten omdat ze aan beide kanten van de Schelde aan hetzelfde serviceniveau bediend worden.

Lees verder

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.