Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Nieuw bos in een natuurreservaat

In natuurreservaat Hoge Beemortel nabij Keerbergen plant SSC Consolidation in 2023 samen met zijn medewerkers en hun gezinnen tweeduizend bomen: goed voor één hectare nieuw bos.

Zo hoopt het bedrijf verschillende generaties te inspireren zodat ze dit initiatief mee uitdragen naar andere werkgevers, bedrijven en onderwijsinstellingen, om zo een kettingreactie van nieuw aangeplante bossen te creëren.

Natuurpunt voorziet de bomen, locatie en de begeleiding. SSC Consolidation levert de helpende handen en de nodige communicatie rond het initiatief. Na afloop wordt bekeken of vergelijkbare acties de komende jaren mee geïntegreerd kunnen worden in het ‘greenovation plan’ van het bedrijf, waarin het samen met al zijn vestigingen en medewerkers diverse stappen onderneemt om zijn ecologische voetafdruk optimaal te verkleinen, onder meer onder de noemer Reduce, Reuse & Recycle.

Bossen halen niet alleen CO2 uit de lucht, maar ze verbeteren ook de lokale biodiversiteit én gaan de opwarming van de aarde tegen.

Bossen halen niet alleen CO2 uit de lucht, maar ze verbeteren ook de lokale biodiversiteit én gaan de opwarming van de aarde tegen. Bijkomend helpen ze ons ook in de medische wereld. 70 procent van de gekende planten om kanker mee te bestrijd zijn terug te vinden in regenwouden. Met deze actie inspireert SSC Consolidation vandaag al zijn agenten in Latijns Amerika: zij bekijken alvast of ze in hun regio een vergelijkbare actie kunnen organiseren.

SSC Consolidation beseft dat één hectare geen immens grote oppervlakte is, maar geeft aan dat dit slechts een startpunt is. Daarvoor refereert het naar een uitspraak van de bekende poolreiziger Robert Swan: ‘The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it.’

Lees verder

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.