Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Let’s Talk Shop: e-commercepodcast in hapklare afleveringen

Yassin Ait Lamine

Managers en zaakvoerders weten te weinig van e-commerce, vindt Yassin Ait Lamine van Let’s Talk Shop. ‘Vaak blijft hun kennis beperkt tot de online omzet van de vorige maand of het aantal bezoekers van de webshop. En precies die lacune in kennis wil de podcast oplossen.’

Tijdens hun carrière krijgen managers en CEO’s vooral te maken met traditionele domeinen als finance, sales of productie. En daardoor weten ze vaak te weinig over e-business, vindt Yassin Ait Lamine, podcasthost van Let’s Talk Shop.

Waarom moet iemand uit een directieteam mee zijn met e-commerce?

Om dat het vandaag élke afdeling van je bedrijf treft. Het is niet langer alleen het probleem van marketing. De COO voelt de impact op automatisatienoden en distributiecapaciteit. De CFO ziet kostenbesparingen en zelfs impact op het businessmodel. Salesdirectors krijgen te kampen met een interne verkoopconcurrent voor hun teams, terwijl customerservicemanagers eerder een bondgenoot vinden. Als ze de kracht van e-business maximaal willen gebruiken, moeten ze wel mee zijn met trends, technologie en inspirerende businesscases.

Advertentie

‘E-commerce treft vandaag élke afdeling van je bedrijf. Het is niet langer alleen het probleem van marketing.’

Yassin Ait Lamine

In uw podcastreeks is ‘Je bestaande e-commerce uitbreiden of van een schone lei beginnen’ de populairste aflevering. Hoe komt dat?

De spreekwoordelijke 99 procent heeft al een e-commerce of een online portal. Maar in veel gevallen is die enkele jaren oud en wat stoffig. Dan komt het dilemma: updaten we ons platform of bouwen we iets nieuw?

Bovendien zijn in directieteams de meningen over dit punt vaak verdeeld. Daarom leggen we in de podcast in vijf minuten uit wat brownfield en greenfield is en wat de pro’s en cons zijn. Zo tillen we de discussie naar een hoger niveau. Dat doen we ook rond AI en e-commerce, valkuilen bij implementaties, databeheer… allemaal populaire afleveringen.

Waar haalt u de inspiratie voor de afleveringen?

Ik praat wekelijks met kleine én grote bedrijven over digitalisering. Vaak zijn het hun vragen die ik in een aflevering giet. Daarnaast volg ik natuurlijk ook techtrends en kan ik putten uit do's-and-don'ts uit meer dan 100 e-commerceprojecten.

Meer info?

Advertentie

Tel.: +3292742891

Advertentie
Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.