Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Charging as a Service: De toekomst van zorgeloos, groen en slim laden

Kris Pensaert en Jean-François Cheyns, co-CEO's MobilityPlus

In een wereld waar duurzaamheid en mobiliteit elkaar versterken, neemt MobilityPlus een centrale plaats in. Opgericht in 2016, als trendsetter en toonaangevende speler op de Belgische markt, beheert MobilityPlus meer dan 11.000 laadpunten. Met ruim 3 miljoen verwerkte laadsessies en meer dan 50 miljoen kWh aan geladen energie, speelt het een voortrekkersrol in de transitie naar elektrische mobiliteit. De expertise en geavanceerde energiemanagementoplossingen maken van MobilityPlus de ideale partner voor een duurzame mobiliteitsstrategie

Het tijdperk van elektrische voertuigen is volop op gang, met veranderingen die sneller plaatsvinden dan ooit. België heeft een snelle toename gezien in het aantal elektrische voertuigen, van 100.000 in februari tot 200.000 tegen eind 2023. De verwachting is dat dit aantal zal stijgen tot 500.000 tegen 2025. Deze groei stopt niet. Vanaf 2035 moeten alle nieuw geregistreerde voertuigen elektrisch zijn. Dit benadrukt de onomkeerbaarheid van de overstap naar elektrische mobiliteit.

Ontzorging als prioriteit

MobilityPlus herkent de uitdagingen die samenhangen met de snelle overgang naar elektrische mobiliteit. Hun toewijding voor zorgeloos laden via Charging as a Service (CaaS) biedt klanten gemoedsrust. MobilityPlus verzorgt de gehele levenscyclus van laadpunten, inclusief installatie, onderhoud en alle administratieve, operationele en financiële aspecten. Hun motto, 'We make the complex simple', betekent dat bedrijven die hun vloot willen elektrificeren en vastgoedbeheerders die laadpalen willen plaatsen zich kunnen richten op hun kernactiviteiten zonder zich zorgen te maken over de complexiteit van laadinfrastructuur.

‘We nemen de verantwoordelijkheid voor de volledige levenscyclus van laadpunten, inclusief installatie, onderhoud, en alle administratieve, operationele en financieel beheer’

Innovatie in actie

Duurzaamheid is niet langer een optie, maar een vereiste. De elektrificatie van wagenparken en het aanbieden van laadinfrastructuur dragen bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en helpen bij het halen van milieudoelstellingen. MobilityPlus brengt hernieuwbare energiebronnen zoals batterijen, zonne- en windenergie binnen handbereik van zijn klanten en maakt deze toegankelijker en efficiënter in gebruik. Het stelt de klanten in staat om een positieve impact op het milieu te hebben en tegelijkertijd te voldoen aan de dynamische milieuwetgeving.

Slim laden staat voor de verschuiving en spreiding van energiestromen om het meest ecologische en economische resultaat te behalen, waarbij het comfort van de gebruiker blijft gewaarborgd. MobilityPlus integreert alle energiemanagementfuncties, zoals load balancing, peak shaving, solar charging, planning, de integratie met dynamische tarieven, de onbalansmarkt en efficiënt batterijbeheer. Dit leidt tot een geoptimaliseerd laadschema voor elektrische voertuigen dat niet alleen kostenefficiënt en duurzaam is, maar ook stabiel en afgestemd op de behoeften van de gebruikers. Dat integratievermogen onderstreept de kracht en innovatie van MobilityPlus.

‘Het is tijd om vooruit te kijken naar een duurzame toekomst, waarin zorgeloos, groen en slim laden via Charging as a Service de norm zijn. Als u klaar bent om de volgende stap te zetten in uw reis naar duurzame mobiliteit en wilt profiteren van de expertise van MobilityPlus, neem dan vandaag nog contact met ons op. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en een duurzamere wereld creëren voor toekomstige generaties. Doe mee en maak deel uit van de revolutie in elektrische mobiliteit.’

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.