Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Cybersecurity in de publieke sector

Stijn Vande Casteele, oprichter van Sweepatic ©Dann

‘Het belang van cybersecurity neemt elke dag toe, voor alle organisaties, klein en groot’, zegt Stijn Vande Casteele, oprichter van Sweepatic. ‘Een proactieve aanpak, die securityproblemen vroeg detecteert in de externe attack surface, helpt om cyberaanvallen te voorkomen.

Daarom koos de Nationale Loterij voor het External Attack Surface Management (EASM) Platform van het Leuvense Sweepatic. Laurent Joppart, CISO bij de Nationale Loterij: ‘De spelers staan in al onze activiteiten centraal, van bij de verantwoorde spelen die we hen aanbieden tot de bescherming van hun gegevens. Klassieke tools, zoals vulnerability scans en penetration tests, zijn eenmalige spot-checks. Het Sweepatic Platform daarentegen analyseert continue onze hele online attack surface’.

Een proactieve aanpak helpt om cyberaanvallen te voorkomen

Stijn Vande Casteele
oprichter van Sweepatic

De 24/7 monitoring van websites en domeinen biedt tijdwinst en een betere cyberweerbaarheid. Laurent Joppart gaat verder: ‘Sweepatic geeft ons op een eenvoudige manier een goed beeld over al onze IT-systemen, en waar we moeten ingrijpen wanneer nodig.’

Laurent Joppart, CISO bij de Nationale Loterij

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.