Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Double Digit steunt start-ups en scale-ups

Wim De Wulf en Xavier Dekeyster

Start-ups en scale-ups weten vaak niet waar ze eerst in moeten investeren om te groeien. Daarom springt Double Digit bij, met expertise én kapitaal.

Start-ups en scale-ups uit de tech-industrie ondersteunen via ‘shared services’ en zorgen dat hun klanten meegroeien: Xavier Dekeyster, hoofdaandeelhouder Double Digit, kreeg het idee toen hij enkele jaren geleden zelf met zijn scale-up DX-Solutions te weinig smart capital had voor de groeispurt. ‘Experts adviseren jonge bedrijven over hr, finance, legal, marketing, sales, operations... Dat zijn domeinen waar startende ondernemers niet altijd vertrouwd mee zijn. Double Digit ondersteunt het jonge bedrijf met slim kapitaal en neemt er een participatie in of start de start-up in de Double Digit schoot.’ Dekeyster trok extra vennoten aan, het bedrijf heeft een financiële portefeuille van 8 miljoen euro. Dekeyster blijft hoofdaandeelhouder. De start-up staat er dan niet meer alleen voor, maar maakt deel uit van de grotere groep.

Jonge ondernemers weten vaak niet waar ze eerst in moeten investeren. Wij springen bij met expertise én kapitaal.

Xavier Dekeyster
Founder/CEO Double Digit

Daar zijn bijkomende voordelen aan. ‘Het merk wordt versterkt door de participatieve holding en dat is ook voordelig voor de klanten van onze partners. Door onze 360 graden aanpak creëren we groei voor deze klanten op verschillende domeinen.’ De partners, via participatie of als start-up, behouden hun eigen merknaam en klanten, maar behoren tot de Double Digit Groep. ‘De CEO van de start-up of scale-up zit nog altijd in de driver’s seat’, vult COO Wim De Wulf aan. ‘Het is een participatieve samenwerking, binnen de structuur is er geen kannibalisatie of concurrentie. Het is de bedoeling om elkaar op te bouwen, niet af te breken.’

Wil je meer te weten komen? Klik hier

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.