Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Gebrekkige juridische administratie creëert substantiële risico’s

Maarten Poulussen, CEO van Corporify

Meer dan 90 procent van de bedrijven worstelt met legal entity management. Een gebrekkige juridische administratie kost enorm veel tijd, veroorzaakt kopzorgen en creëert substantiële risico’s. Corporify biedt een oplossing.

Enkele opvallende cijfers uit een recente survey van consultant EY: 98 procent van de ondervraagde organisaties ondervindt belangrijke inefficiënties bij hun legal entity management, 72 procent heeft moeilijkheden om hun data en systemen up-to-date te houden en 62 procent is niet in staat om hun governance status op te volgen.

Nochtans zijn er een aantal manieren om hieraan tegemoet te komen, weet Olivier Van Borsel, CCO van Corporify. ‘Een bedrijfscultuur met voldoende aandacht voor datakwaliteit, die ondersteund wordt door een degelijke legal entity managementtool is vandaag onmisbaar.’

Softwaretools die het mogelijk maken om documenten strak op te volgen, zoals contractmanagementsystemen en permanente datarooms, vinden steeds meer ingang. Maar het blijft belangrijk om verder te kijken en ook de bredere juridische context op te volgen, zegt Van Borsel. ‘Complexere groepen vragen het bijhouden van de aandeelhoudersstructuren,  UBO-documentatie, beslissingsstructuren en dergelijke.’

Veel bedrijven gebruiken nog altijd Excel-bestanden - met alle gevolgen van dien: veel ruimte voor menselijke fouten en version control issues.
Olivier Van Borsel
CCO van Corporify

Vanuit deze filosofie werd Corporify als Belgische legal tech-speler opgericht. Het bedrijf beheert ondertussen meer dan 10.000 legal entities. De voordelen van een dergelijk systeem zijn duidelijk, vindt Van Borsel: strategische waarde en controle, operationele excellentie en compliant zijn met alle rapporteringsverplichtingen.

Menselijke fouten

‘Het Corporify-platform centraliseert en visualiseert alle juridische informatie en groepsstructuren van vennootschappen’, vult Maarten Poulussen (CEO, Corporify) aan. ‘Denk aan digitale aandelenregisters, bestuursstructuren, een visueel groepsoverzicht en een digitale kluis met de belangrijkste vennootschapsrechtelijke documenten. Die single source of truth is cruciaal. Heel wat bedrijven gebruiken nog Excel-bestanden - met alle gevolgen van dien: veel ruimte voor menselijke fouten en version control issues.’

‘Daarnaast is er de data-driven automatisatie, waarbij de tool heel wat vennootschapsrechtelijke processen automatiseert. Standaarddocumenten die met een aantal clicks ingevuld, gegenereerd en veilig gedeeld worden. Of denk aan een digitaal handtekeningproces. Veel eenvoudiger, sneller en even veilig.’

Meer info op www.corporify.com

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.