Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Insight geeft medewerkers van Telenet de juiste handvaten voor het hybride werken

Marie del Marmol, country manager bij Insight

Een belangrijk aspect bij een job vandaag draait om het evenwicht tussen werken thuis en op kantoor. Technologie vormt daarbij een onmisbare schakel. Insight mag zich een pionier noemen in het implementeren van het hybride werken bij bedrijven.

Vanuit haar expertise als Microsoft Partner helpt Insight bedrijven om technologie optimaal in te zetten. Denk aan hardware, software, cloudoplossingen en tal van diensten hierrond. Het telecombedrijf Telenet kon ervaren hoe Insight ervoor zorgt dat technologie een echte meerwaarde betekent voor haar medewerkers.

Medewerkers willen een laptop die meer comfort biedt. Logisch, als ze thuis veel langer en onafgebroken met hun computer werken.
Carlo Grauwels
workplace manager bij Telenet

Uit een onderzoek blijkt dat vier op tien medewerkers in een hybride werkomgeving graag een betere computer zouden hebben. Bij Telenet besloten ze op die vraag in te spelen. ‘We zochten naar toestellen die meer flexibiliteit bieden en beter aanleunen bij wat medewerkers in hun privéleven gebruiken’, zegt Carlo Grauwels, workplace manager bij Telenet. ‘Mensen willen een laptop die meer comfort biedt. Logisch, want ze werken thuis veel langer en onafgebroken met hun computer.’

Die visie van Telenet sluit aan bij de aanpak van Insight. Telenet koos voor de Microsoft Surface Laptop 4 en rekende daarbij op Insight om de installatie bij medewerkers te ondersteunen, zodat ze allemaal het maximum uit hun toestel kunnen halen.

Technologie en mens

‘Maar technologie alleen is niet voldoende. De mens moet centraal staan. Daarom dat we bij Insight ook diensten aanbieden die ervoor zorgen dat de medewerkers van onze klanten perfect kunnen omgaan met de toestellen en de applicaties. Bovendien moeten ze bij vragen op hun wenken bediend worden’, zegt Marie del Marmol, country manager bij Insight.

Technologie alleen is niet voldoende. De mens moet centraal staan.
Marie del Marmol
country manager bij Insight

De komende drie jaar wil Telenet alle medewerkers van een Microsoft Surface Laptop 4 voorzien, in totaal zo’n 4.800 toestellen. Bovendien krijgen ze een pakket met een draadloos toetsenbord, een muis, een pen en een dockingstation voor thuis.

Opleiding van super users

Om de kosten te spreiden, koos Telenet voor een leaseformule, ook een dienst die Insight aanbiedt. Zo betaalt Telenet maandelijks per medewerker een vast bedrag voor de computer, de accessoires en de bijhorende licenties.

Bij het installeren van de nieuwe apparaten geeft Insight extra opleidingen aan ongeveer 70 medewerkers van Telenet zodat die als super users hun kennis kunnen uitdragen bij hun collega’s. Telenet verwacht dat de productiviteit dankzij de nieuwe toestellen zeker zal toenemen. Intussen kreeg het bedrijf al veel positieve reacties van medewerkers. Dat is waar het Insight om te doen is: tevreden klanten én tevreden medewerkers.

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.