Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Kmo-platform voor internationale geldtransacties

Geldtransacties in verschillende valuta bezorgen kmo’s kopzorgen, weet Ivo Mertens, valuta-expert bij iBanFirst.

In België zijn er héél wat kmo-ondernemers die internationaal zakendoen, en dat betekent ook dat zij handeldrijven met landen die een andere valuta hebben. Dit betekent een enorme administratieve last voor de ondernemer, omdat voor iedere vreemde munteenheid een aparte rekening moet worden geopend.

Verhoogd valutarisico

Bovendien brengt het werken met vreemde munteenheden een verhoogd valutarisicomet zich mee. Ivo Mertens, valuta-expert bij iBanFirst, legt uit: ‘Bijvoorbeeld bij een transactie van euro naar Amerikaanse dollar, voert een corres­pondentbank in Amerika de transactie uit. Veel ondernemers weten niet dat de transactie eerst naar een Amerikaanse bank gaat en dan pas naar een bank die de transactie daadwerkelijk doet.’

Ondernemers, zeker kleine ondernemers, hebben eigenlijk geen tijd om zich bezig te houden met wat er allemaal komt kijken bij een internationale transactie. Ze willen gewoon doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Entrepreneurs zitten er niet op te wachten om achter betalingen aan te gaan en te hopen dat betalingen tegen een gunstige koers worden verrekend. Maar dat is helaas wel de dagelijkse situatie voor veel bedrijfsleiders in het mid­den- en kleinbedrijf. Inter­nationale transacties zijn als gevolg black boxes die een hoop onzekerheid en stress met zich meebrengen. Een platform zoals iBanFirst, waar transacties live te volgen zijn, kan die stress verlichten.

‘Weinig ondernemers weten dat een transactie van euro naar dollar eerst naar een Amerikaanse bank gaat’

Ivo Mertens, valuta-expert bij iBanFirst

+32 2 808 15 42

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.