Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Met deze drie stappen kiest uw bedrijf de juiste duurzame energiestrategie

Waar moet uw bedrijf beginnen om alle energiezaken op orde te krijgen? Vaak heerst er onzekerheid en onwetendheid, terwijl de energietransitie, overheidsverplichtingen en sterk fluctuerende prijzen u dwingen die zaken goed te organiseren. Zakelijk energiespecialist Scholt Energy helpt bedrijven bij een doeltreffende energiestrategie, waardoor ze zorgelozer naar de toekomst kijken.

Stap 1: inkoopstrategie

Het energielandschap verandert snel. Het is belangrijker dan ooit om in langetermijn-oplossingen te denken.  Door de toenemende prijsfluctuaties is het verstandig om naar uw energie-inkoop te kijken, het eerste onderdeel om de juiste strategie te bepalen.  Door uw energie gespreid in te kopen op zowel de dag- als de termijnmarkt profiteert u van een mogelijk kostenvoordeel en beweegt u mee met de marktontwikkelingen. Via Scholt Energy kunt u bijvoorbeeld al een deel van uw energieverbruik van 2025 en 2026 vastleggen, terwijl u het resterende deel flexibel aanvult via de dagmarkt.

‘Wij maken de energiemarkt begrijpelijk en werken met onze klanten naar dezelfde doelstelling; zo goedkoop en slim mogelijk inkopen en verduurzamen’

Rob van Gennip
CEO Scholt Energy

Stap 2: groene stroom inkopen

Duurzame energie-inkoop is een laagdrempelige manier om uw energieverbruik te verduurzamen. U kunt ‘Garanties van Oorsprong’ (GvO’s) inkopen of direct stroom afnemen van een wind- of zonnepark door middel van een Corporate Power Purchase Agreement (CPPA). De voordelen zijn zekerheid in prijs en looptijd, bewijs dat uw bedrijf duurzame energie afneemt en dat uw bedrijf een bijdrage levert aan de energietransitie. Scholt Energy verzorgt de inkoop van GvO’s, sluit CPPA’s af en koppelt ze aan zijn klanten.

Stap 3: flexibiliteit / energiemanagement

Meer info?

+32 (0)9 381 75 50

Bedrijven hebben in toenemende mate vragen over belangrijke thema’s als overbelasting op het elektriciteitsnet, de omvang van hun aansluiting op het net en duurzame verdienmodellen. Een effectieve oplossing voor die vraagstukken is flexibiliteit. Daarbinnen vallen mogelijkheden als energieopslag en vraagsturing. Een zoninstallatie kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een batterij. Hierop kan vervolgens energiemanagement worden toegepast, zodat een bedrijf de opgeslagen energie geautomatiseerd kan verhandelen op de energiemarkten. Scholt Energy beoordeelt welke duurzame oplossingen voor uw bedrijf het meest geschikt zijn.

De juiste energiestrategie is essentieel voor de toekomst. Als energiepartner ondersteunt en ontzorgt Scholt Energy u bij al uw energiezaken.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.