Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Ons doel: een zo laag mogelijke energiefactuur voor al onze klanten

Rob Van Gennip, CEO Scholt Energy

Hoe ga ik het best ‘slim’ om met de inkoop van mijn energiebehoefte, voor een zo eerlijk mogelijke prijs? En hoe kan ik mijn energiefactuur beïnvloeden?

Dat hoeven de klanten van de zakelijke energieleverancier Scholt Energy zich niet meer af te vragen. Scholt Energy heeft al bijna 20 jaar de ambitie om dé referentie te zijn als onafhankelijke energie-inkoopspecialist voor de zakelijke (industriële) markt. Met doorgedreven marktkennis en een zeer persoonlijke en klantgerichte werkwijze streeft het naar een langdurig partnerschap en ondersteunt het zijn klanten bij alle energiezaken.

Welke mogelijkheden?

Voor de inkoop van elektriciteit en gas kun je kiezen om voor een langere periode de prijs vast te leggen op de termijnmarkt. Of om de markt mee te volgen en dagelijks op de groothandelsmarkt in te kopen.

Het voordeel van een vaste prijs is dat je weet wat je zult betalen. Het voordeel van de groothandelsmarkt is dat je inkoopt zonder extra risicopremie. Met gunstige, tot zelfs bij momenten negatieve prijzen. Deze keuze op voorhand maken, is  erg moeilijk, want je wil profiteren van lage prijzen, maar je wil ook graag een vorm van zekerheid.

Wij helpen ondernemers hun duurzaamheidsambities te realiseren met een hele reeks diensten die de ondernemer maximaal grip geeft op zijn totale energiefactuur

Rob Van Gennip
CEO Scholt Energy

Inkoopstrategie

Niemand kan voorspellen welke keuze (vast of variabel) het voordeligst zal zijn. De coronacrisis met extreem lage prijzen en daarna de huidige energiecrisis met extreem hoge prijzen, toont dat nog maar eens aan. Scholt Energy hanteert daarom al jaren een hybride systeem waarbij men een deel op voorhand vastlegt en in het jaar van de levering het andere deel bijkoopt op de groothandelsmarkt.

Dit is een continue strategie, waardoor de klanten proactief een doorgedreven risicospreiding geboden wordt.

Besparen op de energiefactuur?

Overal waar het kan, probeert Scholt Energy het besparingspotentieel naar boven te krijgen. Het is dus belangrijk om continu bij alle klanten de vinger aan de pols te houden. Scholt Energy helpt ondernemers hun duurzaamheidsambities te realiseren met een hele reeks diensten die de ondernemer maximaal grip geeft op zijn totale energiefactuur. Het Energie Action Plan kijkt hoe je kunt besparen. Zonnepanelen zorgen voor directe besparing op de energierekening. Het flexibel inzetten van processen kan de netbeheerder helpen om het energienet in balans te brengen. Batterijen zijn een onderdeel van deze flexibiliteitspool. Elektrisch vervoer zit in de lift en is er om te blijven. Door loadbalancing (slim aansturen) met de laadinfrastructuur kan bespaard worden op de factuur.

Scholt Energy zet vandaag zijn ambities op scherp om de komende jaren de groei verder te zetten.

Gezocht: energie-experts en salestalenten

Om zijn groei te ondersteunen, is Scholt Energy voortdurend op zoek naar talent. Zowel jonge mensen als ervaren talenten: jullie zijn welkom! Interesse? Bekijk onze vacatures voor accountmanagers, energy transition specialists …

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.