Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Primeur: track and trace voor internationale betalingen

Jeroen Hoevers, countrymanager BeNeLux bij iBanFirst

Track and trace voor de verzending van pakketjes is bekend. Nu biedt de Payment Tracker ook een track-and-trace-oplossing voor internationale betalingen. Met deze nieuwe tool, een Europese primeur van de Frans-Belgische betalingsspecialist iBanFirst, kunnen ondernemers en hun leveranciers de status van betalingen in real time volgen. Belgische kmo’s verbeteren zo niet alleen de relatie met hun leveranciers, ze verminderen ook kosten.

De Payment Tracker werkt zoals de track-and-trace-optie bij de verzending en levering van pakketjes. Zodra de betaler de transactie heeft goedgekeurd, kan hij de tracker delen met de ontvanger. Elke stap in het betaalproces wordt vervolgens weergegeven in real time. Daardoor kan de ontvanger ervoor kiezen om meteen bij betaling de producten of diensten vrij te geven, in plaats van te wachten tot het bedrag ontvangen is. Zo winnen bedrijven tijd en hoeven ze minder werkkapitaal te lenen. Doordat hun cash-to-cash-cyclus verbetert, zijn ze financieel weerbaarder in crisistijden.

Internationale betalingen in real time

'De Payment Tracker vergroot transparantie in internationaal betalingsverkeer.'
Jeroen Hoevers
Countrymanager BeNeLux bij iBanFirst

Steeds meer ondernemers verkopen of kopen producten en grondstoffen in het buitenland. De betalingsvoorwaarden vragen vaak om een voorschot van 30 procent per bankoverschrijving en om de vereffening van facturen vóór de verzending van de gekochte producten. ‘Met de Payment Tracker kunnen ondernemers nu vertragingen tussen aankooporder en levering voorkomen’, zegt Jeroen Hoevers, countrymanager BeNeLux bij iBanFirst. ‘Een tijdige uitvoering van betalingen en de mogelijkheid om begunstigden te informeren, zijn cruciaal om de relaties van bedrijven met internationale leveranciers te versterken en de toelevering van producten te versnellen.’

Helder en transparant betalingsverkeer

‘Bovendien weten we dat internationale betalingen ruim de helft van het totale aantal verdachte transacties per jaar vertegenwoordigen’, gaat Jeroen Hoevers verder, ‘terwijl ze maar 14 procent van de waarde van alle transacties bij elkaar betekenen. Dit bewijst de grote behoefte aan meer transparantie in het internationale betalingsverkeer.’ Met de Payment Tracker wil iBanFirst het internationale betalingsproces voor zowel ondernemers als financiële instellingen dan ook helder, inzichtelijk en eenvoudig maken. ‘Ondernemers willen graag zo weinig mogelijk tijd spenderen aan financiële zaken, zodat zij zich kunnen richten op wat zij het liefste doen: ondernemen’, besluit Jeroen Hoevers.

Meer informatie? Neem een kijke op www.ibanfirst.com of contacteer hellobelgium@ibanfirst.com

Lees verder

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.