Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Print Security onder de loep genomen

Alles wat verbonden is met het internet kan een toegang zijn voor cybercriminelen, dus ook multifunctionele printers (MFP’s). De experts van XsolveIT, de belangrijkste verdeler van Xerox-Managed Print Services in België, bieden kmo’s een veilige, kwalitatieve printomgeving. Ze geven enkele beveiligingstips.

Omdat de beveiliging van gegevens zo cruciaal is, wordt een holistische benadering een must. Een voorbeeld is de Xerox® ConnectKey®-technologie waarmee elke Xerox MFP is uitgerust. Dat systeem beveiligt op vier punten.

1. Voorkomen, door het beveiligen van alle toegangspunten

Advertentie

Om digitaal veilig te printen is het van belang om álle toegangspunten van een MFP te beveiligen met een toegangscontrole.  

2. Detecteren van schadelijke wijzigingen

Een uitgebreide test van de firmware bij het opstarten geeft waarschuwingen als er schadelijke wijzigingen aan de printer zijn gedetecteerd. Daarnaast controleert een technologie zoals McAfee® Whitelisting voortdurend op aanvallen. Een Cisco® Identity Services Engine (ISE) detecteert en beveiligt automatisch Xerox®-apparaten op het netwerk. Dit ISE-systeem vereenvoudigt het identiteitsbeheer op verschillende apparaten, dus ook MFP’s, en applicaties.

3. Beschermen van gegevens

Documenten worden pas geprint of gescand als de  gebruiker zich kenbaar maakt aan de MFP via een code, batch, biometric of smartphone. Ook wordt opgeslagen informatie beschermd met de hoogste coderingsniveaus. Gegevens die niet langer nodig zijn, kunnen worden verwijderd met behulp van algoritmen die werden goedgekeurd door het National Institute of Standards and Technology (NIST) en het Amerikaanse ministerie van defensie. Zo vallen gegevens bijvoorbeeld niet in handen van een volgende eigenaar na inruil van een MFP.

4. Samenwerken met partners

Tot slot spelen de partners een belangrijke rol bij de holistische benadering van de beveiliging. Xerox® ConnectKey®-technologie voldoet continue aan de laatste beveiligingsstandaarden via de partners McAfee® en Cisco®.

PrintNightmare

Algelopen jaar werden we geconfronteerd met Microsoft® PrintNightmare.Via deze zwakke schakel in het printsysteem konden cybercriminelen de volledige controle over een getroffen IT-systeem via de printservers   krijgen. De printserver in de cloud plaatsen, of beter het hele systeem vervangen door cloudbased printsoftware, is een toekomstgerichte  oplossing volgens XsolveIT.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.