Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Sopraco kiest voor de digitale delicatesse van VanRoey

Sopraco site in Geel

Het toonaangevende Europese vleesbedrijf Sopraco stond voor de uitdaging om zijn netwerkinfrastructuur te moderniseren. Met een verouderd systeem dat niet voldeed aan de huidige technologische normen’, was er een dringende behoefte aan een upgrade om de efficiëntie, snelheid en veiligheid te verbeteren. Sopraco koos voor VanRoey als partner voor die ingrijpende technologische vernieuwing.

De modernisering van de netwerkinfrastructuur was voor IT-projectmanager Mike Bellemans prioriteit nummer één. ‘Voor een efficiëntere werking was het van essentieel belang dat het volledige netwerk op het hoofdkantoor in Geel zou worden aangepakt. Door de jaren heen waren de patchkasten veranderd in een ware kabelspaghetti. Een wirwar van netwerkkabels die schreeuwde om orde. Het vervangen van de bestaande switches door geavanceerde Ruckus-switches was een prima aanleiding om ons volledige datacenter aan te pakken.’

‘Met vertrouwen hebben we, samen met VanRoey en onze IT'ers Sieben en Jeroen, de serverruimtes aangepakt. Dit verbetert niet alleen de esthetiek, maar vereenvoudigt ook het onderhoud en beheer van ons netwerk aanzienlijk’

Mike Bellemans
IT Project Manager bij Sopraco

Focus op continuïteit
Op advies van de netwerkexperts bij VanRoey koos Sopraco voor redundante core setups, verdeeld over twee serverruimtes. Die strategische beslissing garandeert een hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het netwerk. Voor een bedrijf dat 24/7 operationeel moet zijn, is deze redundantie niet alleen een voordeel, maar ook een noodzaak om continuïteit en bedrijfszekerheid te waarborgen.

40 Gbit snelheid

De implementatie van een volledige backbone redundantie met tussen de core switches een snelheid van 40Gbit is een andere belangrijke mijlpaal in de netwerkupgrade van Sopraco. Door die verbetering verloopt de datatransmissie sneller en stabieler, wat van cruciaal belang is voor de realtime verwerking van productie- en logistieke gegevens. Belangrijk in een sector waar tijd gelijk staat aan versheid.

Betere bescherming door aanpassing FortiGate firewalls

Bij VanRoey gaan netwerk en cybersecurity hand in hand. Zo werd onder meer het bestaande VLAN-ontwerp herbekeken. Die nieuwe configuratie heeft geleid tot een efficiëntere en veiligere netwerkstructuur met verbeterde netwerkprestaties. Door routing toe te passen op de bestaande FortiGate firewalls, verbeterde de beveiliging en segmentatie van het bedrijfsnetwerk en is Sopraco beter beschermd tegen cybercriminaliteit.

Meer info?

014 47 06 00

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.