Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘Stap nu over naar een platformaanpak voor uw ERP-systeem'

©Getty Images/iStockphoto

Waarom kiezen uw klanten voor u? Omdat u een perfect product of een vlekkeloze dienst levert, met een uitstekende klantenservice en een zorgeloze gebruikservaring. Alleen loopt het daar wel eens fout. ‘Bedrijven moeten afstappen van hun standalone ERP-systeem en transformeren naar een platformbenadering’, vindt Francis Adams, CEO & Managing Partner van TCOG.

Als Microsoft Gold ERP Partner werkt TCOG met Microsoft Dynamics 365, een suite van moderne en innovatieve ERP- en CRM-software. ‘Dat is dé oplossing voor wie een klantgerichte organisatie wil worden. Traditioneel bestaat de IT-architectuur in organisaties uit meerdere softwareoplossingen, en dat werkt prima als uw medewerkers maar één van die subsystemen gebruikt, legt Francis uit. ‘Alleen is de realiteit anders: uw medewerkers werken elke dag met vele van deze oplossingen. Bovendien ervaren ook uw klanten problemen door die mix van systemen’, vult Francis aan.

Vaak is de integratie tussen front- en backoffice niet goed geregeld. Dat is frustrerend voor uw medewerkers én voor uw klanten.
Francis Adams
CEO & Managing Partner van TCOG

Een van de oplossingen die men vroeger vaak gebruikte: verschillende systemen per divisie installeren. ‘De Enterprise Resource Planning (ERP)-oplossingen helpen dan om de backendprocessen van de organisatie te beheren, terwijl de Customer Relationship Management (CRM)- oplossingen de frontend afdekken, en gericht zijn op uw huidige en potentiële klanten’, legt Francis uit. ‘Maar vaak zijn de integratie en de afstemming tussen frontoffice en backoffice niet goed geregeld. Dat is frustrerend voor uw medewerkers, maar het is vooral ook frustrerend voor uw klanten.’

En het blijft natuurlijk niet beperkt tot alleen het ERP-systeem. 'Denk ook aan de integratie met officetools, het kassasysteem (POS), documentmanagementsysteem of de webshop’, concludeert Francis.

Wilt u een klantgerichte organisatie worden? Streeft u naar succes in uw digitale transformatie-initiatieven? Dan doet u er goed aan om af te stappen van uw huidige standalone ERP systeem en naar een platform benadering te transformeren. TCOG helpt u graag bij de implementatie van uw project. Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan via sales@tcog.be. Neem ook eens een kijkje naar onze webinars waarbij u steeds vrijblijvend kan aanhaken

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.