Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Van papieren archief naar strategische mondmaskervoorraad

©Merak

Papieren archieven verdwijnen stilaan, bedrijfsopslag moet op maat, flexibel en gemakkelijk zijn. En dus kwam Merak al in 2019 met zijn Box Storage: een oplossing op maat, die snel, online en veilig is.

In het voorjaar van 2020 haalde Merak nog de Vlaamse pers: het familiebedrijf gespecialiseerd in archiefbeheer en opslag van materialen had het contract binnengehaald voor de bewaring van de Belgische strategische mondmaskervoorraden. Geen toeval, want met meer dan 35 jaar ervaring heeft Merak een naam als een klok in de wereld van de archivering. ‘Onze klanten zijn zowel kleine als grote bedrijven, en zij maken gebruik maken van een full-service voor hun archief- en informatiebeheer, op maat en in een uiterst beveiligde omgeving’, zegt CEO en eigenaar Henrik Rooms.

Uiteraard zijn de bedrijfsnoden in de loop der jaren sterk veranderd. ‘Zeker sinds het begin van de coronapandemie krimpt de vraag naar opslag van papieren archieven’, zegt Rooms. ‘Maar wij hadden die dalende trend al voor Covid-19 zien aankomen, dus het verrast ons niet. Daarom verruimen we onze focus. Naast de opslag van papieren archieven bouwen we nieuwe concepten uit zoals goederenopslag voor bedrijven.

Advertentie

Ook al kunnen klanten alles snel en eenvoudig online regelen, Merak blijft beschikbaar om hen met raad en daad bij te staan.

Henrik Rooms
CEO en eigenaar Merak

Mobiel

In 2019 kwam zo Merak Box Storage tot leven. ‘Dat is een unieke opslagoplossing voor een brede waaier bedrijven: van bouwbedrijven of kantoren tot vrije beroepen of retailers. Zij winnen werkruimte met een opbergbox op maat, die ze eenvoudig online bestellen. Wij komen de spullen halen, slaan ze veilig op én brengen alles meteen terug zodra je ze nodig hebt.’

Merak helpt bedrijven zo met de opslag van kantoormateriaal, gereedschap, beursstanden, winkelspullen enzovoort. ‘Klanten kiezen zelf het formaat van hun opslagboxen: 1, 5, 6, 16 of 24 m³. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt’, vertelt Henrik Rooms. ‘De opslag zelf gebeurt in beveiligde en geklimatiseerde ruimten die permanent gemonitord worden. Daar plukt Merak de vruchten van zijn jarenlange ervaring en expertise in archiefbewaring.’
Box Storage is bovendien een mobiele opslagoplossing: ‘We kunnen de opslagruimte tot bij onze klanten brengen als zij dat wensen’, zegt Rooms. ‘Dat is het unieke aan heel het verhaal. Want ook al kunnen klanten alles snel en eenvoudig online regelen, Merak blijft beschikbaar om hen met raad en daad bij te staan. Professionele en persoonlijke dienstverlening blijft onze grootste troef.’

Contactgegevens

MERAK n.v/s.a.

Steenhoevestraat 6B
2800 MECHELEN

Tel. 015/28.40.60
Fax 015/28.40.61

E-mail: customerservice@merak.be
www.merak.be

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.