Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘Wij ontzorgen onze klanten in de jungle van cybersecurity'

Het kantoor van SpotIT in Herk

De digitale transformatie, het telewerken tijdens de pandemie, de migratie naar de cloud: dat alles vergroot de kansen op cyberaanvallen. ‘Het is een jungle, maar wij hebben de knowhow en technologie om onze klanten volledig te ontzorgen.’

In 2020 meldden bedrijven elke dag drie datalekken bij de Gegevensbeschermingsauthoriteit. Dat is een stijging van meer dan 33 procent tegenover 2019. Geen enkele sector blijft buiten schot. ‘Daarom moet de cybersecuritystrategie op niveau van de board besproken worden’, vindt Jürgen Verniest, CEO van SpotIT, de grootste onafhankelijke Managed Service Provider in België.

De SOC approach van SpotIT

Dankzij zijn kennis en ervaring in security en netwerking is SpotIT uitstekend geplaatst om bedrijven te helpen bij dat vraagstuk met een cybersecurity maturity assessment. ‘Met zo’n assessment geven we een duidelijk inzicht in de cybersecuritystrategie van een bedrijf’, zegt Bruno Mekeirele, Head of Sales. ‘We brengen de processen en procedures in kaart, en het risico dat uw bedrijf loopt.’ Het assessment gebeurt op regelmatige tijdstippen, en moet de maturiteit van het bedrijf verhogen en het risico verminderen. En het resultaat? ‘Dat is een roadmap, van quick wins tot meerjarenplan, waarmee u gefundeerde prioriteiten kunt stellen en de juiste beslissingen kunt nemen.’ 

Een klant zei me dat hij pas gerust was nu zijn IT-omgeving continu gemonitord werd, want hackers stoppen niet ’s nachts of in het weekend.
Bruno Mekeirele
Head of Sales

Dag en nacht gemonitord

Als niche security integrator gaat SpotIT nog een stap verder. ‘We kunnen onze klanten ook volledig ontzorgen in een Security Operations Center (SOC)-service, die 24/7actief is. We ontwikkelden daarvoor een hightech SOC om bedreigingen en incidenten te detecteren, rapporteren en te elimineren. Onze technologie en methodologie zijn schaalbaar, ontworpen voor elke klantenomgeving en bieden een betrouwbaar antwoord op de continue uitdagingen van vandaag en morgen’, zegt Bruno. ‘Een klant vertelde me dat hij pas gerust was nu zijn IT-omgeving continu gemonitord werd, want hackers stoppen niet ’s nachts of in het weekend.’ 

SpotIT, met meer dan 100 medewerkers in vestigingen in Merelbeke, Antwerpen en Herk-de-Stad, bouwt performante security- en netwerkstrategieën uit. Het biedt een breed portfolio aan technologie en diensten. ‘Dat gaat van 24/7 actieve managed security & network services, assessments rond cybersecurity, audits, trainingen in security awareness tot het opzetten van een compleet nieuwe security- en netwerkinfrastructuur. We werkten al voor meer dan 125 bedrijven op 5 continenten.’ Het bedrijf heeft ook een eigen SpotIT Academy waar het de volgende generatie cybersecurity-engineers opleidt.

Contactgegevens

www.spotit.be

info@spotit.be

+32 (0)9 394 44 41

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.