Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Zeven factoren voor een geslaagde digitale transformatie

Liesbeth Degeest en Christoph Neut, AE

Succesvolle organisaties moeten intensief met transformatie bezig zijn. Voortdurend en op strategisch niveau. Maar waarom leveren zoveel transformaties dan niet de verwachte bedrijfswaarde op?

‘Organisaties die niet transformeren om zich aan te passen aan nieuwe realiteiten worden helaas snel irrelevant in hun markt’, zegt Christoph Neut, CEO van AE, dat bedrijven helpt om hun businessdoelstellingen te behalen via digitale transformatieprojecten. Digitale transformatie is cruciaal voor bedrijven om relevant te blijven in hun markt. Tegelijk is het vaak een harde noot om te kraken.

Hoe kunnen bedrijven een kostbare mislukking voorkomen? Liesbeth Degeest, transformatie-expert bij AE, praat uit eigen ervaring: 'Bijna elke organisatie is bezig met digitale transformatie en we zien in het veld vaak wel dat er een goede visie aanwezig is, maar dat het toch vaak fout loopt in de realisatie. Heel wat organisaties hebben dan moeite om de vinger op de juiste wonde te leggen. Uit onze ervaring weten we dat de oorzaak vaak te zoeken is bij een te lage maturiteit van één of meerdere transformation enablers.'

‘Bedrijven die bewust inzetten op het verhogen van de maturiteit van hun transformatie enablers kunnen meer succesvol zijn in hun transformatieprojecten dan andere bedrijven’

Liesbeth Degeest
transformatie-expert bij AE

‘Mislukte transformaties zijn vaak te wijten aan een lage maturiteit in een of meer van de factoren die cruciaal zijn voor een succesvolle transformatie. Bij AE noemen we die factoren de "transformatie enablers", en we hebben er zeven geïdentificeerd’, zegt Degeest. ‘Onze transformatieconsultants deden die ervaring op door honderden organisaties te begeleiden.’ Dat is een voldoende grote sample size om vast te stellen dat de bedrijven die bewust inzetten op het verhogen van de maturiteit van deze transformatie-enablers een kostbare mislukking kunnen voorkomen.

Verhoog uw slaagkans op een succesvolle transformatie

Wat maakt uw digitale transformatie succesvol? Ontdek de 7 enablers hier

Meer over onze expertise op www.ae.be

Leuven – Brussel – Gent – Antwerpen - Hasselt


Succesvol transformeren begint dus met een antwoord op een aantal cruciale vragen. Hoe ziet uw IT & bedrijfsarchitectuur in elkaar? Is het juiste niveau van pragmatische governance opgezet voor uw projecten? Hoe is de samenwerking tussen business & ICT? Zijn uw beslissingen en processen écht datagedreven?  Op welke manier gaat uw bedrijf om met innovatie en risicomanagement? Zijn de juiste skills aanwezig en is de organisatiestructuur faciliterend genoeg voor de transformatie?

‘Het antwoord op die vragen levert inzicht in de werkelijke transformatiematuriteit van de organisatie: wat zit er al goed en waar is er nog veel ruimte voor verbetering? Daar gaan we dan samen met onze klanten mee aan de slag om écht successen te boeken’, besluit Degeest. ‘Daarin wil AE het verschil maken: onze expertise inzetten om bedrijven écht te helpen transformeren.’

Meer info?

AE ondersteunt al meer dan 20 jaar de transformatieplannen van ambitieuze groeibedrijven. Acerta, Brussels Airport, Colruyt Group, Farmad, Fluxys, CM, Sofico en GS1 doen onder meer beroep op de brede digitale expertise van onze bijna 400 collega’s.

016 39 30 60

Lees verder
Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.